Muğla’da Gerçekleşen Dolandırıcılık Olayında Korkunç Cinayet İtirafı

Aile içi cinayete ağırlaştırılmış müebbet istendi

Muğla’da Yatağan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen dolandırıcılık soruşturması kapsamında Mehmet Karadağ’ın (30) evinde, jandarma ekipleri tarafından arama gerçekleştirildi. Araştırma sırasında, Karadağ’a ait bir evrakta Ayşegül Bulut’un (20) adının geçtiği tespit edildi. Bunun üzerine 16 Mart’ta Ayşegül Bulut gözaltına alındı. Araştırmalar sonucunda, Ayşegül Bulut’un babası Samet Bulut’un (49) 25 Şubat 2022 tarihinde intihar ettiği ve kendisinin de aynı gün ilaç alarak intihar girişiminde bulunduğu dosyanın olduğu ortaya çıktı. Jandarma, Ayşegül Bulut ve erkek arkadaşı Mehmet Karadağ’ı çapraz sorguya aldı. İkili, Samet Bulut’u öldürdüklerini ve daha sonra intihar izlenimi verdiklerini itiraf etti. Soruşturma kapsamında anne Penbe Bulut (49) da gözaltına alındı. Ayşegül Bulut, ‘dolandırıcılık’ suçundan cezaevinde bulunan Mehmet Karadağ tutuklandı, Penbe Bulut ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre, Ayşegül Bulut’un babası Samet Bulut’a ait zeytinyağlarını Mehmet Karadağ’a verdiği belirtiliyor. Samet Bulut’un ‘dolandırıcılık’ suçundan şikayetçi olacağını söylemesi üzerine Ayşegül Bulut ve annesinin babayı öldürmek amacıyla bir plan yaptıkları iddianamede yer almaktadır. İddianamede, Mehmet Karadağ’ın Samet Bulut’un işe gitme saatine yakın bir zamanda, servise bineceği yerin karşısında kullanılmayan bir evin ardiye kısmında lateks eldiven ve siyah kıyafetlerle beklediği, Penbe Bulut’un ise evde bulaşık yıkama bahanesiyle bulunduğu belirtilmektedir. Ayşegül Bulut’un da ip, insülin kalemi ve plastik sandalyeyi tülbentle tutarak olayın gerçekleştiği yere getirdiği anlatılmaktadır.

İddianamede, Karadağ’ın kimyasal maddeyle Samet Bulut’u bayılttığı, ardından insülin kalemine iğneyi takıp kıyafetleri üzerinden enjekte ederek hipoglisemi yaşamasına neden olduğu, sonrasında ipi boynuna geçirip sabitlediği ifade edilmektedir. Karadağ’ın ardından Ayşegül Bulut ve annesi Penbe Bulut’la birlikte ipi demir profilden geçirip Samet Bulut’un ayaklarının yerden kesilmesini sağladıkları ve düğüm attıkları da vurgulanmaktadır. İddianamede ayrıca Karadağ’ın ipi keserek Bulut’un ellerine çakı sürerek delilleri kararttığı iddia edilmektedir. Mehmet Karadağ, Ayşegül ve Penbe Bulut için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmektedir.