Muğla’da Seçim Sonuçları: Ahmet Aras Büyükşehir Belediye Başkanı Seçildi

Yerel Seçim Sonuçları 2024: Muğla'da büyükşehir ve 11 ilçede CHP, 2 ilçede ise AK Parti başkanlığı kazandı

Muğla’da Seçim Sonuçları Belli Oldu: Ahmet Aras Büyükşehir Belediye Başkanı Seçildi

Muğla’da gerçekleşen 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin resmi olmayan sonuçlarına göre, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na CHP adayı Ahmet Aras’ın seçildiği belirlendi. Seçim sonuçlarına göre, ilçe belediye başkanlıklarından 2’si AK Parti’ye, 11’i ise CHP’ye geçti.

Seçimin galibi olan belediye başkanları arasında Kavaklıdere’de AK Parti’li Mehmet Demir, Seydikemer’de AK Parti’li Önder Akdenizli, Menteşe’de CHP’li Gonca Köksal, Bodrum’da CHP’li Tamer Mandalinci, Ula’da CHP’li Mehmet Caner, Köyceğiz’de CHP’li Ali Erdoğan, Ortaca’da CHP’li Evren Tezcan, Dalaman’da CHP’li Sezer Durmuş, Fethiye’de CHP’li Alim Karaca, Yatağan’da CHP’li Mesut Günay, Milas’ta CHP’li Fevzi Topuz, Marmaris’te CHP’li Acar Ünlü ve Datça’da CHP’li Aytaç Kurt bulunmaktadır.

Ahmet Aras Kimdir?

1970 yılında Bodrum’da doğan Ahmet Aras, Maltepe Askeri Lisesi’nden mezun oldu. Kariyerine 1992-1993 yıllarında Konya’da başlayan Aras, ardından 3 yıl boyunca üsteğmen rütbesini aldığı Ardahan’da görev yaptı. Daha sonra Bodrum Askerlik Şubesi Başkanlığı’na atandı ve 2000 yılına kadar bu görevi sürdürdü. 2000’de Zara Askerlik Şubesi Başkanı olarak göreve başlayan Aras, yüzbaşı rütbesini aldı. Şanlıurfa Viranşehir Askerlik Şubesi Başkanlığı görevinde bulunduğu dönemde ise binbaşı rütbesine terfi etti.

Aras, 2008 yılından 2011 yılına kadar Milli Savunma Bakanlığı’nda çalıştı. 2012 yılında Kosova’da NATO önderliğindeki KFOR barış gücüne atanarak yarbay rütbesine terfi etti ve NATO madalyası kazandı. 2013 yılında Bodrum’a dönerek turizm sektörüne giren Aras, 2019 yılında CHP’den Bodrum Belediye Başkanı seçildi. İyi derecede İngilizce bilen Aras, evli ve 2 çocuk babasıdır.

(DHA)