Muhalefet Liderleri, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u Ziyaret Ediyor

Kılıçdaroğlu’ndan Kurtulmuş’a anayasa ziyareti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, liderler turuna MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den başlayarak gerçekleştirmiştir. Yeni yasama yılının açılışı nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ardından CHP Lideri Kılıçdaroğlu da Kurtulmuş’u ziyaret etmiştir. Kurtulmuş’un, önümüzdeki günlerde muhalefet liderlerine iade ziyaretlerde bulunması planlanmaktadır.

Kılıçdaroğlu’nun dün Kurtulmuş ile olan görüşmesine CHP’li Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır, Burcu Köksal ve Gökhan Günaydın ile Meclis İdari Amiri Ensar Aytekin de katılmışlardır. Görüşme yaklaşık bir saat sürmüş olup, yeni anayasa girişimi, yasama ve denetimle ilgili birçok konu hakkında konuşulmuş ve bazı çözüm önerileri sunulmuştur.

CHP Lideri, “Sayın Başkan ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Düşüncelerimizi Sayın Başkan’a aktardık. Soru önergelerinden tutun, Can Atalay’a kadar düşüncelerimizi ilettik. Sayın Başkan da büyük bir dikkatle dinledi. Ayrıca kendisine, anayasa değişikliği dolayısıyla Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem (GPS) çalışmasını takdim ettik. Umarım siyaset, Türkiye’nin sorunlarını çözmek için belirli bir uzlaşma zemini içinde ilerler” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, GPS çalışmasının genel seçimden önce Altılı Masa tarafından imzalanan taahhüt metnini içerdiğini vurguladı. Görüşmede yeni anayasa taslağının parlamenter sisteme dayanması gerektiğine dikkat çekerek, bunun dışındaki girişimlere katılmayacaklarını iletti.