Muhalefetin Aşkı: Zam Talepleri ve İkramlar

Partilerde bayramlaşma... Bayramın gündemi geçim

Muhalefet, asgari ücrete ikinci zam ve emekli aylıklarına iyileştirme taleplerini dile getirdi

Muhalefet partileri, Cumhur İttifakı ziyaretlerinde asgari ücrette yapılacak ikinci zam ve emekli aylıklarında iyileştirme taleplerini gündeme getirdi. CHP heyetini ağırlayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Kevser Ofluoğlu, son dönemdeki milletvekili transferlerine gönderme yaparak, “Partilerin içişlerine karışmadan sürecin devam etmesine” vurgu yaptı.

AK PARTİ-CHP ziyaretinde, CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, hayat pahalılığı konusunda görüşlerini dile getirerek, “Dedeler, nineler, ellerini öpmeye gelen küçük çocuklara bir harçlık verebilmek istiyorlar. Ülkemizin içinde bulunduğu derin ekonomik kriz nedeniyle şu anda küçük bir azınlık tatil beldelerine ulaşabiliyor” ifadelerini kullandı. AK Partili Uygur ise ekonomik krizin vatandaşları olumsuz etkilediğini belirterek, “Asgari ücrette iyileştirme konusunda vatandaşın büyük beklentisi var” dedi.

CHP-AK PARTİ görüşmesinde, AK Parti MKYK Üyesi Hasan Sert, farklı bakış açılarının normal olduğunu belirterek, “Ülke meselesi olunca biraz da fedakârlığı başarabilmeliyiz. Türkiye’nin başarısı için hep beraber çok sevinmeliyiz” açıklamasını yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel ise “31 Mart yerel seçimleri sonrasında yaşadığımız o diyalog süreci, normalleşme süreci bizce çok kıymetli. Demokrasinin olmazsa olmazı” sözlerini dile getirdi.

MHP-CHP görüşmesinde, CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, MHP Lideri Bahçeli’ye iyi bayram dileklerini iletti. Yavuzyılmaz, siyasetin doğruları ve sıkıntılarına vurgu yaparak, “Bu gibi bayramlar, iletişime açık ve kucaklaşmaya olanak sağlar” dedi. Görüşmede hükümetin KİT’lerin yönetimiyle ilgili teklif taslağı ele alındı.

İYİ PARTİ-CHP ziyaretinde, CHP Sözcüsü Deniz Yücel’in liderlik ettiği heyet, İYİ Parti heyetini ağırladı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Kevser Ofluoğlu, yerel seçim başarısını kutlarken, “Belediyelerin eşit bir şekilde herkese hizmet edeceklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

MHP-AK PARTİ: İkramda töre esprisi yapıldı

MHP’yi ziyaret eden AK Parti heyeti, yapılan pasta-çikolata ikramlarına değinerek MHP’li Mevlüt Karakaya’nın, “Türk töresinde misafir eğer ikram edileni yemiyorsa giderken kendisine bir çıkın yapılır verilir. Dolayısıyla yemezseniz, şey yapacağız” esprisine karşılık verdi. Konuk AK Partililer, ikramlardan tatmak istedi.

AK PARTİ-YRP ziyaretinde ise AK Parti heyeti, Yeniden Refah Partisi’ni ziyaret etti. Sohbette, YRP Genel Başkan Vekili Doğan Aydal paylaşımın önemine değinerek, “Biz bir türlü dengeyi kuramıyoruz” dedi. AK Partili Yıldız da toplumsal adaletin sağlanması ve fırsat eşitliği temelinde işbirliğine vurgu yaptı.

CHP-DEM görüşmesinde ise CHP Sözcüsü Deniz Yücel’in yer aldığı heyet, DEM Parti heyeti ile bayramlaştı. Kayyum atamaları ele alınan görüşmede, DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk, konunun önemine değinerek, “Demokrasi orada yaşayan insanların iradesi sandığa yansıdıysa, oradan nasıl bir sonuç çıktıysa buna saygı duyabilme becerisidir” ifadelerini kullandı.