MUHALİF KANAT İLE GENEL BAŞKAN ARASINDA TARTIŞMALAR YAŞANDI: ÖRGÜTLERİN GERİ DÖNÜŞÜ OYLAMASI SEÇİMLERE YÖNELİK MESAJ OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ

CHP tarihinin en gergin PM’si

MUHALİF KANAT İLE GENEL BAŞKAN ARASINDA GÖRÜŞ AYRILIKLARI YAŞANDI

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncüsü olduğu muhalif kanat, Grup Başkanı Özgür Özel ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ile birlikte gerçekleştirdiği toplantıda “Zoom krizi” sonrasında ilk kez yüz yüze gelerek tartışmalara neden oldu. Ancak asıl sürpriz, görevden alınan örgütlerle ilgili yapılan oylama sırasında yaşandı.

MUHALİFLER ÇOĞUNLUĞU ELDE ETTİ

Görevden alınan 4 il ve 1 ilçe örgütünün itirazlarının değerlendirilip görevlerine geri dönmelerine ilişkin yapılan oylamada muhalif kanat, istedikleri sonucu elde edememiş olmalarına rağmen çoğunluğu elde ederek bir mesaj verdi. Muhaliflerin bu 5 oylamadan ikisinde çoğunluğu sağlaması, güvensizlik oyu tartışmalarına yol açarken, bu durum gelecekte kurultay tarihinin belirlenmesi ve belediye başkan adaylarıyla ilgili yapılacak oylamalarda önemli bir rol oynayabileceğine işaret ediyor. Muhaliflerin bu oy dengesiyle başkanlarla ilgili yapılacak oylamalarda kullanılabilecek bir “veto” yetkisi kazanmış olabilecekleri değerlendirmeleri yapılmaktadır.

GENEL BAŞKANA UYARI MI?

61 kişilik PM’deki oylamada Genel Başkan ile birlikte yer alan muhalif kanattan Muş İl Başkanı İsmail Adanur’un itirazı için 31 kabul, 30 ret oyu alırken, Mardin İl Başkanı Mehmet Kılınçaslan’ın itirazı için 31 kabul, 28 ret ve 2 çekimser oy alındı. Ağrı İl Başkanı Nihat Aslan’ın itirazı için 30 kabul, 31 ret ve Kayseri İl Başkanı Zeki Özkan’ın itirazı için 28 kabul, 33 ret oyu elde edildi. Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün’ün itirazı için ise 26 kabul, 35 ret oyu çıktı. Görevlerine geri dönmeleri için PM’nin salt çoğunluk olan 41 oy gerekiyordu.

PM’DE ALINAN BU OY DENGESİ UYARI MI VERDİ?

PM’de gerçekleşen bu oy dengesi, kulislerde her iki tarafı da uyararak pazarlık masasına oturmalarını gösterdiği şeklinde yorumlanmaktadır.