“Muharrem İnce, Memleket Partisi adaylarını açıkladı: Seçimlerde ilkeli siyasete vurgu yaptı”

İnce’den CHP’ye: Ayrı dünyaların insanıyız

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, CHP’nin adaylarını belirleme süreci öncesi önemli olan Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi toplantıları öncesinde basın toplantısı düzenledi. İnce, İstanbul adayları arasında eski CHP’li Mehmet Sevigen’in olduğunu vurgulayarak şunları dile getirdi: “Biz Memleket Partisi olarak, ilkeli ve dik duruşlu siyasetin yanındayız. Laiklik bizim için olmazsa olmazdır. ‘Dersim’ diye bir vilayetimiz yoktur, burası bölgenin adıdır. Vilayetin adı Tunceli’dir. Şeyh Sait bir haindir. Atatürk, Nutuk’ta böyle belirtmiştir, haindir. Terör bildirisi Meclis’e sunulduğunda ‘AKP ile aynı sayfada olmam’ diyemezsin. Destek olman gerekir. İsveç’e evet demezdim, çünkü Memleket Partisi olarak orada olsaydım İsveç’in NATO üyeliğine ‘evet’ oyu vermeyi tercih etmezdim. CHP’den şaşkınım, orada İsveç’e evet derken nasıl birlikte çalışacağız? Her gün eleştirilmekten yoruluyoruz.” İnce ayrıca Eskişehir, Sakarya, Bilecik, Yalova, Mersin, Artvin, Aydın ve bazı ilçelerin belediye başkan adaylarını da duyurdu.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel ise İnce’nin açıklamalarına sosyal medya üzerinden yanıt verdi: “CHP ve Memleket Partisi arasında 4 Ocak’tan itibaren yerel seçimde işbirliği konusunda farklı görüşmeler yapıldı. Ancak Muharrem İnce’nin bugünkü basın toplantısında dile getirdiği siyasi eleştirileri görüşmeler esnasında hiçbir şekilde tartışılmadı. İnce’nin bugünkü açıklamalarını üzülerek dinledik. İnce’nin eleştirilerinin, müzakereler olumlu sonuçlansa bile asla yapılmayacağını biliyoruz. Diğer değerlendirmeleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

Dünkü Merkez Yönetim Kurulu toplantısında CHP adaylarının belirlendiği bildirildi. Toplantı planlandığından iki saat sonra başladı ve Parti Meclisi toplantısı da gece geç saatlere kadar sürdü. Toplantının ardından toplam 209 belediye başkan adayı duyuruldu. Büyükşehir belediyelerinden Antalya’da Muhittin Böcek, Denizli’de Bülent Nuri Çavuşoğlu, Diyarbakır’da Cafer Pekdemir, Erzurum’da Atlıhan Atila, Muğla’da Ahmet Aras, Sakarya’da Azize Çeroğlu, Trabzon’da Hasan Süha Saral ve Van’da Şükrü Şahar aday olarak belirlendi.

İstanbul’daki bazı ilçelerde ise şu isimler aday gösterildi: Beşiktaş’ta Rıza Akpolat, Şişli’de Emrah Şahan, Kartal’da Gökhan Yüksel, Maltepe’de Esin Köymen, Ataşehir’de Onursal Adıgüzel, Küçükçekmece’de Kemal Çebi, Bahçelievler’de Gülizer Emecan, Büyükçekmece’de Hasan Akgün, Arnavutköy’de Tekin Aras, Sultanbeyli’de Ayhan Koç, Sultangazi’de Ferhat Epözdemir ve Bağcılar’da Cem Kılıç.

Dikkat çekici bir şekilde bazı Ankara ilçelerinde aday olan isimler ülkücü kökenli olarak belirlendi. Mamak’ta Veli Gündüz Şahin, Gölbaşı’nda Yakup Odabaşı, Polatlı’da Mürsel Yıldızkaya, Beypazarı’nda Özer Kasap, Kalecik’te Satılmış Karakoç, Kızılcahamam’da Coşkun Ünal, Nallıhan’da Ertunç Göngör ve İzmit’te ise Fatma Kaplan Hürriyet aday oldu.

Ayrıca, 15 yıldır Ataşehir Belediye Başkanı olan Battal İlgezdi’nin aday gösterilmeyeceği konuşulurken, İlgezdi CHP’den istifa etti ve “Kılıçdaroğlu’na destek veren başkanlar tasfiye ediliyor” şeklinde bir açıklama yaptı.