Muhtarlarla İşbirliği Yapacak Olan Kurum, İstanbul’un Yönetimine Odaklanıyor

Murat Kurum’dan gazetecilere: Başımızın tacısınız

İstanbul’un Yönetimine Birlikte Katılacağız

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, muhtarlarla birlikte çalışacaklarını duyurdu. Kurum, “İstanbul’u sizlerle birlikte yöneteceğiz” diyerek yakında İstanbul’a ilişkin projelerini açıklayacaklarını belirtti. Ayrıca, kapsamlı bir belediyecilik anlayışıyla İstanbul’a destek olacaklarını vurguladı. Kurum, İstanbul’un gücünün kaynaklarına her ilçesinde yeterli olduğunu söyleyerek, sadece vatandaşların dertli olmalarını istediklerini belirtti. İstanbul’un sorunlarını çözmek için bu mücadeleyi vereceklerini sözlerine ekledi.

Kurum, gazetecilere 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak yaptıkları işin önemini vurguladı. Kameralar ve fotoğraf makineleriyle yağmurda, çamurda, karda çalışan gazetecilerin Halkın sesi olduğunu ve doğru bilgileri aktaran kişiler olduğunu ifade etti.

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un sahaya inmesiyle başlayacak seçim kampanyasının detayları da ortaya çıktı. İstanbul kampanyasının ana sloganı “Bizde başka bir aşk yok sadece İstanbul” olarak belirlendi. AK Parti, aynı sloganla ilgili hazırladığı şarkıyı meydanlarda kullanmaya başlayacak.

AK Parti, CHP’nin adayı olan mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’na karşı “polemikçi değil icraatçı” bir aday profilini ön plana çıkarmayı hedefliyor. Kurum, siyasi tartışmalara fazla girmeden projeleriyle ön plana çıkacak.

AK Parti kurmayları, heyecanlı, genç ve enerjik bir aday olan Kurum’un İstanbul teşkilatı tarafından da desteklendiğini ve sürecin tam uyum içinde tamamlanacağını ifade ediyor. Ayrıca, Kurum’un hem vatandaşlarla sokakta birebir temas halinde olacağı hem de mart ayı içinde yapacağı mitinglerle siyasi yönünü ortaya koyacağı belirtiliyor.