Münevver Karabulut Davası: Garipoğlu’nun Mezarı Açıldı

Cem Garipoğlu'nun ölümüyle ilgili tartışmalar son buluyor! Mezar açıldı: Polis perde çekip her anı kayda aldı

İstanbul’da Münevver Karabulut Davası: Cem Garipoğlu’nun Mezarı Açıldı

2009 yılında İstanbul’da yaşanan üzücü olayda öldürülen 17 yaşındaki Münevver Karabulut’un katili olarak bilinen Cem Garipoğlu, cezaevinde yaşamına son vermişti. Aradan geçen yılların ardından Karabulut Ailesi ve kamuoyu, intihar şüphelerini dile getirmiş ve mezarın açılmasını talep etmişti. Sonunda Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Garipoğlu’nun mezarının bulunduğu Karacaahmet mezarlığında fethi kabir işlemi gerçekleştirilmesine karar verdi.

Bu sabah polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen fethi kabir işlemi için mezarlıkta güvenlik önlemleri alındı. Görevlendirilen savcı, olay yeri inceleme ekipleri ve kazı işlemi için görevlendirilen kişiler mezarlık alanında hazır bulundu. Mezar çevresinde bulunan ağaçlar sökülürken polis ekipleri de çalışmaları kayıt altına aldı.

Kazı sırasında polis memurları perde çekerek cesedin görüntülenmesini engelledi ve mezar başında nöbet tuttu. Garipoğlu’nun cesedi tabuta konularak adli tıp kurumuna götürüldü. Mezardan çıkarılan ceset, DNA örnekleri alınarak ailesiyle eşleştirilecek ve kimliği netlik kazanacak. Feth-i kabir işlemi süresince olay yeri inceleme ekibi ve uzmanlar mezarlıkta hazır bulundu.