Murat Kurum, İstanbul Hak-İş Toplantısında Emekçilere Destek Sözü Verdi

Kurum: Sendikalar yol arkadaşımız olacak

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, dün Esenler’de Hak-İş Federasyonu Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında sendika ve konfederasyon temsilcileriyle bir araya geldi. Kurum, 22 yıldır işçi, memur ve emekli haklarının savunucusu olan sendikalara destek verdiklerini ifade etti. Toplantıda yapmış olduğu konuşmada ise şu sözleri dile getirdi: “Biz, Hak-İş gibi çalışan sendikalarımızla, emekçi kardeşlerimizin gelecekleri ve yarınları için atılan adımlara her zaman değer vermekteyiz. Zorlu süreçlerde sendikalarımızla birlikte duruş sergileyerek yerli ve milli duruşu benimsedik.”

Kurum, 1 Nisan’da göreve geldiklerinde katılımcılığı en üst düzeyde tutmayı hedeflediklerini belirtti ve şunları ekledi: “Sendikalarımız İBB’de yol arkadaşlarımız olacaktır. Birlikte istişare edeceğimiz gibi icraatları ve projeleri beraber uygulayacağımız paydaşlarımız olacaklar. İşçi ve emekçinin sorunlarını birlikte çözeceğiz.”

Kurum, İstanbul Ticaret Odası’nda yaptığı açıklamada ise şunları belirtti: “Yenilikçi, girişimci ve ekonomide öncü bir İstanbul vadeliyoruz. Bu hedef doğrultusunda kalıcı istihdam, güçlü ticaret ve güçlü ev ekonomisi geleceğiz. Şu anda İstanbul ticaretinin en önemli ihtiyacı olan ara teknik elemanları yetiştirmek için İBB olarak akademiler kuracağız ve gençlerimizi sanayimize destek olacak ara elemanlar olarak yetiştireceğiz.”