Mustafa Destici: İsrail Saldırılarına Tepkili ve İdam Ceza Talebi

BBP Genel Başkanı Destici: Artık onun için azap vakti

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Samsun’da Açılış ve Temel Atma Törenlerine Katıldı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Samsun’a birtakım açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere geldi. İlk olarak Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası’nı ziyaret eden Destici, ardından İl Başkanlığı’nın açılışını gerçekleştirdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Destici, İsrail’in Gazze, Filistin ve Lübnan’a yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi.

“İsrail’in Saldırıları Soykırım Niteliğinde”

İsrail’in saldırılarında şimdiye kadar 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini belirten Destici, bunların 30 binden fazlasının kadın ve çocuk olduğunu vurguladı. Destici, Batı ülkelerinin İsrail’i savunma hakkını ‘çifte standart’ olarak değerlendirerek, “Eğer bu ölümlerin yüzde biri Batı ülkelerinde yaşansaydı, çok farklı bir tutum sergilerlerdi” şeklinde konuştu.

“Tahliyesiz Müebbet Hapis Cezası Mutlaka Gelmeli”

İstanbul, İzmir ve Ankara baro seçimlerinde İstiklal Marşı’nın okutulmamasına tepki gösteren Destici, “Anayasanın ilk 4 maddesi dokunulmaz olmalı, ancak diğer maddelerde toplumun değerlerine uygun değişiklikler yapılmalıdır. Darbe anayasasından kurtulmalı, sivil ve demokratik bir anayasa yapılmalıdır. İdam cezası geri gelmeli, çocuklara tecavüz eden canilere cezalar ağırlaştırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

“FETÖ Elebaşı İçin Azap Vakti”

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümüne ilişkin konuşan Destici, “Artık onun için azap vakti. Devletimize, dinimize, ülkemize yaptığı kötülüklerin bedelini ödeme vakti” dedi. Ayrıca, yeni doğan bebeklerin çıkar amaçlı öldürülmesine de değinen Destici, idam cezasının getirilmesi gerektiğini vurguladı.

“Emekli Maaşlarına Ocak’ta İyileştirme Yapılmalı”

Emekli maaşları konusunda da konuşan Destici, “Ocak ayında yüzde 100 iyileştirme yapılmalı. En düşük emekli maaşı 20 bin liranın altında olmamalıdır. Gelir adaletinin sağlanması, toplumsal barışın korunması için emekli maaşları düzenlenmelidir” şeklinde açıklamalarda bulundu.