Narin Cinayeti Soruşturması: Tutuklama ve İşlemler

İşte savcıya göre cinayetin failleri... Amca öldürdü anne ve abi iştirak etti




Narin Cinayeti Soruşturması: Tutuklananlar ve İşlemler

Narin Cinayeti Soruşturması: Tutuklananlar ve İşlemler

Narin’in katledilmesiyle ilgili soruşturmada ilk aşama tamamlandı. Gözaltındaki 22 zanlının işlemleri önceki gece sona erdi ve Narin’in annesi ile abisinin de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Daha önce tutuklanan amca Salim Güran ve “itirafçı” Nevzat Bahtiyar ile tutuklu sayısı 10’a çıktı. İki amca ve bir kuzen ise adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı. Gelinen aşamada jandarma ve savcılığın cinayete dair nasıl bir değerlendirmesinin olduğu da ortaya çıktı.

Sevk maddeleri ve tutuklamalar gözaltındaki zanlıların üç ayrı kategoride ele alındığını gösteriyor. Savcının Narin cinayetinde zanlıları nasıl konumlandırdığını netleştiriyor. Savcıya göre; Narin’i amca öldürdü, anne, abi ve Nevzat da bu suça iştirak etti. Diğer amcalar, kuzenler ve amcanın işçileri de bu suçun delillerini yok etmeye çalıştı. Böylece cinayet ve sonrasındaki sürecin şeması da ortaya çıkıyor.

Cinayetin Şeması

Narin cinayetinin şemasında şimdilik 10 tutuklu var. Bunlar arasında en kritik isimler amca Salim Güran, abi Enes Güran, anne Yüksel Güran ve “itirafçı” Nevzat Bahtiyar… Amca Salim Güran “kasten öldürmek”ten tutuklandı.

Birinci Ayak: Savcının şimdilik “asli fail” olarak gösterdiği amca Salim Güran ilk kategoride ve şemanın tepesinde.

İkinci Ayak: İkinci kategoride ise abi, anne ve Nevzat Bahtiyar var. Bunlar ise “kasten öldürmeye iştirak” suçlamasıyla tutuklandı.

Üçüncü Ayak: Şemanın üçüncü kategorisinde ise tutuklanan amca Fuat Güran, yenge Maşallah Güran, kuzenler Birsen Güran, Muhammed Kaya, enişte Mehmet Şevket Kaya ve işçi Mehmet Selim Atasoy var. Bunlar da “suçluyu kayırmak ve suç delillerini yok etmek” ile suçlanıyor.

R.A. tutuklandı amcanın eşi gözaltında…

… (Devam eder)