Narin Güran Cinayetiyle İlgili Diyarbakır’da Soruşturma Devam Ediyor

Narin'in yengesi Hediye Güran'ın ifadesi ortaya çıktı! '25 saniye görüştük ama hatırlamıyorum'

Diyarbakır’da Narin Güran Cinayetiyle İlgili Yürütülen Soruşturma Devam Ediyor

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün sonra dere yatağında, çuval içerisinde ve üzeri taş ve çalılıklarla kapatılmış cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma hala devam ediyor. Cinayetle bağlantılı olduğu iddia edilen 11 kişi tutuklanmıştır.

Soruşturma kapsamında otomobilinde Narin’e ait DNA izleri bulunan amcası Salim Güran, cesedi taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar, Narin’in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran tutuklanmıştır. Ayrıca cinayetle ilişkilendirilen amca Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran ile soruşturmanın seyrini değiştirmek için sahte ihbarlarla görevlileri farklı yerlere yönlendirdiği iddia edilen Güran ailesinin akrabaları İsa Kaya ve Şeyma Kaya da gözaltına alınmıştır.

Yürütülen soruşturma sonucunda adliyeye sevk edilen Narin’in kuzenleri İsa ve Şeyma Kaya serbest bırakılmıştır. Narin’in yengesi Hediye Güran ise “kasten öldürmeye iştirak” suçlamasıyla mahkemeye sevk edilmiştir. Hediye Güran’ın ifadesinde, olay günü Narin’i görmediğini ve Salim Güran’la herhangi bir ilişkisi olmadığını belirtmiştir.

Hediye Güran, “Salim’le cevapsız çağrılarla mı haberleşiyorsunuz?” sorusuna “Yok öyle bir şey ben böyle bir şeyi kabul etmiyorum” yanıtını vermiştir. Ayrıca, “Narin kaybolduktan birkaç gün sonra cep telefonumu değiştirdim” açıklamasında bulunmuştur.