“NATO’nun Yılın En İyi Uçak Fotoğrafı Oylamasında Türk Fotoğrafçının Zaferi”

NATO yarışmasında Havada en iyi pozu yakaladı

NATO’nun düzenlediği bir oylama, “Yılın en sevdiğiniz uçak fotoğrafı hangisi?” başlığıyla gerçekleştirildi. Oylamada, 4 farklı ülkeden fotoğrafçılar arasında bir yarışma düzenlendi. Türkiye’den havacılık fotoğrafçısı ve araştırmacısı Cem Doğut, Christian Schrik, Bartek Bera ve Giovanni Colla ile yarıştı.

Yarışma, 15 Aralık’ta sona erdi ve toplamda 32 bin 259 oy kullanıldı. Cem Doğut’un Polonya Hava Kuvvetleri’ne ait F-16’ların fotoğrafı, yüzde 56.3 oyla birinci seçildi. İkinci sırada, yüzde 36.6 oy oranıyla Polonyalı serbest çalışan Bartek Bera tarafından Baltık bölgesinde çekilen Fransız Dassault Rafale savaş uçağının yakın çekimi yer aldı. İtalyan Giovanni Colla’nın, bir hava gösterisinde çektiği fotoğraf ise yüzde 4.3 oy oranıyla üçüncü oldu. Christian Schrik’in Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ait F-35’in fotoğrafı ise yüzde 2.8 oy oranıyla son sırada yer aldı.

Cem Doğut, havacılık ve savaş uçakları fotoğrafçılığıyla 13 yıldır ilgileniyor ve Türkiye’de bu alanda popülerlik kazandığını belirtiyor. Doğut, Polonya’da çektiği fotoğrafın hikayesini anlatırken, “NATO Hava Komutanlığı’nın bir basın etkinliğinde çektim. Diğer fotoğrafçılarla birlikte Polonya Hava Kuvvetleri’ne ait C295 kargo uçağının arkasından uçarken uçakları fotoğrafladık. Birinci olan fotoğrafımı da bu sırada çektim” diyor.