“Necip Hablemitoğlu Suikastı Davasında Tahliye Kararlarına İtirazlar Devam Ediyor”

Hablemitoğlu davası: Reddi hâkim talebine ret

Akademisyen Necip Hablemitoğlu’nun suikastıyla ilgili olarak tahliye kararları alındıktan sonra, önemli bir sanık olan ‘Karanlık Nuri’ olarak da bilinen Gökhan Nuri Bozkır kaçmıştı. Hablemitoğlu ailesinin avukatı olan Ersan Barkın, tahliye kararını veren mahkeme heyeti hakkında reddi hakim talebinde bulundu. Ancak, Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi, reddi hakim talebini reddetti. Barkın, üst mahkemeye itirazda bulundu.

İtiraz başvurusunda, mahkeme heyetinin verdiği tahliye kararıyla en önemli sanığın firar etmesine neden olduğu ve bu durumun sadece basının haberleriyle ortaya çıktığı belirtildi. Bu durumun mahkemenin tarafsızlığını ve güvenilirliğini zedelediği iddia edildi. Tahliye kararıyla mahkemenin “ihsas-ı rey” içeren bir görüş ortaya koyduğu öne sürüldü. Ankara 29. Ağır Ceza Mahkemesi, itirazı değerlendirdikten sonra reddi hakim talebini reddetti.

Firari sanık Gökhan Nuri Bozkır’ın avukatı da müvekkili hakkında verilen yakalama kararı nedeniyle adli kontrol hükümlerini ihlal ettiği gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulundu. Ankara 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Bozkır’ın avukatlarının başvurusunu önümüzdeki günlerde değerlendireceği belirtildi.