“Nisan Ayı Hava Durumu ve Uyarılar”

'Kırkikindi yağışları' geliyor: 14 il için sarı kodlu alarm! Sel, dolu ve yıldırım tehlikesine dikkat

Nisan Ayında Yağışlı ve Serin Hava Etkili Oluyor

Ülkemizin bir bölümünde Nisan ayı yağışlı ve serin hava ile geçiriliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün güncellediği tahmin raporuna göre, 14 il için sarı kodlu uyarı verildi. Bu iller arasında Adana, Ankara, Antalya, Çankırı, Mersin, Kastamonu, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Aksaray, Karaman, Kırıkkale bulunuyor.

Kırk İkindi Yağışları Geliyor

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından hava durumu tahminini paylaştı. Şen, “Kırk ikindi yağışı geliyor” diyerek şu ifadeleri kullandı: “İç Anadolu’da Ankara, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir, Çankırı ve Yozgat Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde öğleden sonra kuvvetlenen kararsızlık kuvvetli yağışlara neden oluyor. ‘Kırkikindi’ yağışları diye adlandırılır.”

Bugün Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son değerlendirmelerine göre; ülke genelinde parçalı bulutlu, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Yağışların, birçok bölgede sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor.

Uyarılar

Kuvvetli yağış uyarısı: İç Anadolu ve Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar beklendiğinden sel, su baskını ve benzeri olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli rüzgar uyarısı: Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar etkili olacaktır.

Toz taşınımı uyarısı: Güneydoğu kesimlerde toz taşınımı beklenmekte olup, dikkatli olunması gerekmektedir.