Nişantaşı’ndaki Eczane Çalışanının Öldürülmesi Davası Mahkemece Görüldü

Yine aynı savunma

İstanbul Şişli Nişantaşı’nda meydana gelen bir olayda, tartıştığı eczane çalışanı Gökhan Baran’ı silahla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan apartman görevlisi Kadir Keleş mahkemeye çıktı. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklu Kadir Keleş ile Gökhan Baran’ın babası Ömer Baran katıldı. Duruşmada söz alan Kadir Keleş, “Öncelikle çok üzgünüm ve pişmanım. Gökhan Bey’in ailesine başsağlığı diliyorum. Bu olayın gerçekleşmesini istemezdim. Şu an sağlık durumum konuşma yapmaya elverişli değil. Psikiyatri uzmanına başvurmak gereği hissetmedim. Bir sonraki duruşmada daha detaylı konuşacağım” şeklinde konuştu.

Öldürülen Gökhan Baran’ın babası Ömer Baran ise, “Olayı gözlemlemedim. Oğlumun hasta olduğunu söylediler. Hastaneye gittiğimde artık kaybettiğimi öğrendim. Şikâyetçiyim” açıklamasını yaptı. Duruşma sırasında olay anına ilişkin görüntülerin izlendiği sırada, oğlunun ölüm anını izlemek istemeyen baba Ömer Baran, başını başka taraflara çevirdi. Görüntüler izlenirken sinirlenen Baran, sanığa karşı sözlü tepkide bulununca mahkeme başkanı tarafından salondan çıkarıldı.

Mahkeme heyeti, Kadir Keleş’in tutukluluk halinin devamına karar vererek, savunma yapabilmesi için duruşmayı erteledi.

Şüpheli Kadir Keleş ifadesinde, “Öldürme niyetim yoktu, sürekli hakaretlere maruz kalıyordum. Gitmesi için defalarca uyardım, ancak dinlemiyordu. Bana tekme attı ve parmağım kırıldı. Acıyla kontrolümü kaybedip bir el ateş etmek istedim, ancak el ağrısıyla ikinci bir kez ateş etmişim” şeklinde ifade vermişti.