Nizip İlçesindeki Bir Aileye Yönelik Korkunç Tacizler ve İhbarlar

Gaziantep'te Öztürk ailesinin başı iki yıldır asılsız ihbarlarla dertte! Yangın, kalp krizi, kavga, fuhuş, deprem, cenaze... 'Benim film gibi hikayem var'

Nizip İlçesi Şıhlar Mahallesi’nde ikamet eden İbrahim Rauf-Elif Öztürk çifti, 2 yıl önce her akşam saat 21.10’da kapılarının çalındığını fark etti. Her seferinde kapıya baktıklarında kimseyi göremedikleri için çocukların oyun oynadığını düşündüler ve önemsemediler. Fakat daha sonra polis, itfaiye, sağlık ve cenaze araçlarının sıklıkla evlerine gelmesi üzerine endişelenmeye başladılar. İhbarlar arasında yangın, kalp krizi, kavga ve fuhuş gibi farklı konular yer alıyordu. Öztürk ailesi, herhangi bir olumsuzluğun olmadığını bildirmesine rağmen, yapılan araştırmada sim kartı olmayan bir telefonun bu ihbarları yaptığı belirlendi ancak kimin yaptığı tespit edilemedi.

Bir süre sonra, kasapları arayarak Öztürk ailesinin evine kebap, döner, tatlı siparişleri veren kimliği belirsiz biri ortaya çıktı. Fakat Öztürk ailesi, bu siparişleri almadıklarını ve durumu kasapları arayarak anlattı. Esnafı da dolaşarak bu siparişlerin iptal edilmesini istediler. Son olarak bir nakliye firması, Öztürk ailesinin evini taşıyacaklarını belirterek evlerine geldi. Bu duruma şaşıran çift, tekrar karakola giderek şikayetçi oldu ancak sonuç alamadı.

Elif Öztürk (36) tedavi görmeye başladığını ve son 2 yıldır bu durumdan psikolojik olarak çok etkilendiğini anlattı. Karakola ve savcılığa suç duyurusunda bulunmasına rağmen sonuç alamadığını ifade etti. Evlerine hala siparişlerin geldiğini dile getiren Elif Öztürk, yaşadığı korku dolu günleri anlattı. “2 yıl önce saat 21.10’da kapımızın zili çaldı. 5 ay boyunca her akşam aynı saatte zil çaldı ve kaçıyorlardı. Evde çocukların yaptığını düşündük ama her akşam aynı saatte olunca tedirgin olduk” diyen Öztürk, bir gün damda uyurken kapıya cenaze aracı ve polis geldiğini söyledi. Öztürk ailesine bir çocuğun düşerek öldüğü ihbarı yapıldığını aktardı. Ardından yangın, kalp krizi gibi ihbarlarla evlerine itfaiye ve ambulanslar gönderildi. Daha sonra ilçedeki esnafları arayarak evlerine siparişler gönderilmeye başlandı. Her seferinde durumu anlatarak siparişleri geri gönderdiler. Öztürk ailesi, sosyal medya hesaplarından kendisinin ölü olduğunun paylaşıldığını ve komşularının eve gelerek taziye dileklerinde bulunduğunu anlattı.

Elif Öztürk, yaşadığı bu korku dolu süreçte kendisini cenaze aracı ve polis aracı sirenleriyle bile korkutacak duruma geldiğini belirtti. Bu durumun neden olduğunu ve kimin yaptığını bilmediğini söyleyen Öztürk, durumun bir an önce çözülmesini istedi. Öztürk ailesinin komşuları ise yaşananları anlattıkları sokağın itfaiye, polis ve ambulans sirenleriyle tedirgin olduklarını fakat yapılan ihbarların asılsız olduğunu ifade etti.