Novak Djokovic, Amerika Açık’ta Zaferle Taçlandırdı

Teniste tarihin en iyisi Novak Djokovic oldu! Grand slam turnuvalarında rekor kırdı

Novak Djokovic, Amerika Açık’ta tek erkekler şampiyonluğunu kazanarak sezonun son grand slam mücadelesinde zirveye çıktı. Dünya sıralamasında 2. sırada yer alan Sırp tenisçi, New York’ta gerçekleşen turnuvanın finalinde Rus Daniil Medvedev ile karşılaştı. Yaklaşık 3 saat 16 dakika süren mücadeleyi 6-3, 7-6 ve 6-3’lik setlerle 3-0 kazandı.

Novak Djokovic, bu zaferiyle 24. grand slam şampiyonluğuna ulaşarak açık dönemde en fazla grand slam kazanan tenisçi unvanını elde etti. Ayrıca Avustralyalı Margaret Court’un rekoruna da ortak olarak, en çok grand slam kazanan tenisçi unvanını paylaştı. 36 yaşındaki Djokovic, Amerika Açık’ı kazanan en yaşlı tenisçi olarak da tarihe geçti.

Maç sonrasında, 10. kez final oynadığı ABD Açık’ta dördüncü kez şampiyon olan Djokovic, tarihi zaferinin ardından NBA efsanesi Kobe Bryant’ı anarak tribünleri selamladı. Ödül töreninde ise Djokovic şunları söyledi: “Kobe Bryant yakın bir dostumdu. Tenis tarihine adımı yazdırmak, çok özel bir durum ve önemli bir başarı. 24 grand slam hakkında konuşacağımı hiç hayal etmemiştim. Ancak son birkaç yıl içinde bu şansı yakaladım ve gerçekleşmesini hiç düşünmediğim bir başarıya imza attım.” Djokovic, özel tişörtünde Kobe Bryant’ın resmiyle sahneye çıktı ve büyük bir duygusallıkla zaferini kutladı.