Öğretmen Atamaları Değerlendirilecek

Bakan Tekin'den öğretmen ataması açıklaması

Tekin: “Öğretmen Atamaları Hakkında Değerlendirme Yapılacak”

TBMM’de partisinin grup toplantısına katılan Bakan Tekin, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tekin, kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öğretmen atamalarıyla ilgili açıklamalarına ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Tekin, “Cumhurbaşkanımız açıklamasında da zaten söyledi. Mevcut öğretmen sayımız ve ihtiyacımıza ilişkin Sayın Cumhurbaşkanımızla bir değerlendirme yapacağız. Sonra da sayı açıklanır. Hazine ve Maliye Bakanımızın da olması lazım” şeklinde konuştu.

Atamalara ilişkin belli bir sayının henüz belirlenmediğini vurgulayan Bakan Tekin, sayının belli olması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağını belirtti. Ücretli öğretmen sayısının 90 bin olduğunu hatırlatan sendikaların rakamların eksik olduğunu dile getirmesine ise “Konuşulan rakamlar çok büyük oranda eksik ya da yanlış bilgiye dayanıyor. Sayıyı açıkladığımız zaman, bütün bu rakamları da paylaşacağız. Net rakamları da paylaşacağız. İhtiyaçlarımızı sürekli revize ediyoruz. Haftalık okutulan ders sayısından tutun, mevcut öğretmenler, emekli olanlar, hepsini anbean takip ediyoruz. İhtiyaçlarımızı, rakamları net olarak o gün açıklayacağız” açıklamasında bulundu. Tekin, konuyla ilgili henüz belirlenmiş bir takvim olmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçim Sonrası Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçim Sonrası Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Parti grubuyla buluştu. “Seçim huzur içinde geçti” dedi.

Erdoğan, oy oranlarını değerlendirerek, “Kazanmak için değişime hazırız” dedi.

Seçimlerin katılım oranını analiz ettiklerini belirten Erdoğan, “İttifakımız devam edecek” vurgusu yaptı.

Halkın beklentilerini dikkate alacaklarını ifade eden Erdoğan, “Mücadelemiz zaferle sonuçlanacak” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Erdoğan, Filistin’e destek konusunda kararlı olduklarını belirterek, “Türkiye’nin duruşu değişmeyecek” mesajını verdi.