Öğretmen İbrahim Hoca ve Sendikaların Ortak Tepkisi

Sendikalardan İbrahim Hoca ittifakı: Öğretmen ölürse gelecek ölür

Öğretmen İbrahim Hoca’nın Ölümüyle İlgili Sendikaların Ortak Tepkisi

Geçtiğimiz salı günü uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden İbrahim Hoca için farklı sendikalar ortak tepkilerini gösterdi. Yurt genelindeki eylemlerden en kalabalığı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleşti. Bazı öğretmenler kan bulaşmış öğretmen önlüğüyle bazıları ise siyah giysi tercih ederek eyleme katıldı. Tüm katılımcılar birlikte ‘şiddete hayır’ sloganları atarak ‘Öğretmen ölürse gelecek ölür’ mesajını verdi.

İş bırakan öğretmenlerin neden olduğu protestolar sebebiyle okulların çoğunda ders yapılmadı. Birçok okulda sadece idareciler bulundu. Sendika üyeleri Beyazıt Meydanı’ndan Cağaloğlu’na doğru yürürken çevredekilerin alkışlarıyla desteklendi.

Sendikaların Ortak Açıklaması

Sendikalar ayrı ayrı mesajlarını iletseler de bir ortak açıklama yaparak şu şekilde belirttiler: “Savaşlarda bile hedef alınmayan eğitim emekçileri, ne yazık ki okullarda şiddetin hedefi olmaya devam ediyor. Failler halkın vicdanını rahatlatıcı ve caydırıcı cezalar almalı, tüm okulların güvenliği sağlanmalı. Şu anda İstanbul ve Türkiye genelinde birçok okulda kadrolu güvenlik elemanı bulunmamaktadır.”

Eğitim Sen İstanbul Şube Başkanı Abdulkadir Apaydın’ın Tepkisi

Hürriyetçi Eğitim Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Abdulkadir Apaydın, şiddete karşı olduklarını belirterek, “Eylül ayından beri 17 eğitim çalışanı arkadaşımız şiddete maruz kaldı. Koridorlarda, bahçelerde, sınıflarda can güvenliğimiz yok” ifadelerini kullandı.

Yeni Bir Saldırıya Dair Bilgi

Maltepe’de 9 yaşındaki kız öğrencinin katıldığı okul gezisinden saat 17.00’de dönmemesi üzerine eşiyle birlikte okula giden D.T., yaşananları araştırmak istedi. Okul müdürü M.K.’nin verdiği ret yanıtıyla sinirlenen D.T., okul müdürü ve müdür yardımcısıyla tartıştı ve kadın güvenlik görevlisi ile diğer öğretmenlere saldırdı. D.T., okul müdürünün kilitlemiş olduğu kapıyı defalarca tekmeledi. Güvenlik kameralarına yansıyan bu olayın ardından gözaltına alınan D.T., serbest bırakıldı. (DHA)