“Öğretmene Yönelik Şiddet Olayı Sarıyer’de Kararıyor”

Veliden kadın öğretmene saldırı 

Sarıyer Prof. Dr. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda yaşanan olayda, ara dönemde başka bir okuldan gelen bir öğrencinin, başka bir öğrenciye akran zorbalığı yapması üzerine kadın öğretmen N.Ö. duruma müdahale etti. Öğrencinin tepki göstermesi sonucunda babası A.Ç. okula çağrıldı ve koridorda öğretmen N.Ö.’ye saldırdı. N.Ö. tekme ve yumruklarla yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Sert Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada, öğretmenlere yönelik şiddeti kınayarak “Çocuklarımız için özveriyle çalışan meslektaşlarımıza yönelik şiddet olaylarını kınıyor, Millî Eğitim Bakanlığı olarak öğretmene şiddet hadiselerine yönelik idari ve adli süreçlerin takipçisi olacağımızı değerli meslektaşlarımız ve kamuoyuyla paylaşıyorum” dedi.

Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı ve görüntülerde saldırı anı net bir şekilde görülebiliyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmış olup konu hassasiyetle takip edilmektedir” denildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü de kaçan şüpheli A.Ç.’nin kısa süre içinde yakalanarak gözaltına alındığını ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edileceğini açıkladı.