Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı Başvuruları Tamamlandı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı İşbirliği Protokolü İmzalandı.

Kariyer sınavı çevrimiçi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı için başvuruların 25 Eylül’de başladığını ve dün tamamlandığını duyurdu. Sınavın 10.00-13.00 saatleri arasında yapılacağı bildirildi. Türkiye saatiyle aynı gün ve saatte, hem yurtiçinde hem de yurtdışında aynı anda sona erecek. Sınavda 100 soru sorulacak ve adaylara beş seçenek sunulacak. Sınav süresi 135 dakika olacak. Adaylar, sınavın çevrimiçi olarak yapılacak olması ve engellilere yönelik tedbirlerin güncellenmesi nedeniyle 11-16 Ekim tarihleri arasında https://basvuru.meb.gov.tr/ internet adresinden tekrar başvuru yapmaları gerekmektedir. Sınav sonuçları ise 24 Kasım’da açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, nitelikli insan gücü yetiştirmek, çalışanları sertifikalandırmak ve belirlenen okullardan mezun olan öğrencilerin istihdamını sağlamak amacıyla işbirliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında, savunma sanayisi için nitelikli insan gücü yetiştirmek ve istihdamını desteklemek amacıyla belirlenecek eğitim kurumlarında veya Milli Savunma Bakanlığı tarafından tahsis edilen tesislerde eğitim verilecektir. Ayrıca öğrencilere iş yerlerinde atölye ve laboratuvar eğitimi ile işletme ortamında mesleki eğitim ve staj imkanı sunulacaktır. Öğrencilere burs gibi olanaklar da, belirlenen kriterlere uygun olarak sağlanacaktır.