Oğuz Murat Aci’nin Ardından Adalet Konvoyu Düzenlendi

Oğuz için adalet konvoyu

Oğuz Murat Aci’nin Ardından Adalet Konvoyu Düzenlendi

Evlilik ve bir çocuk babası olan Oğuz Murat Aci’nin arkadaşları, İstanbul Kemerburgaz’da onlarca araçla bir araya gelerek ‘adalet konvoyu’ düzenledi. Timur Cihantimur’un evinin önünden korna ve siren çalarak geçen konvoy, protesto amaçlı Davutpaşa Caddesi’nde kazanın yaşandığı yere çiçek bıraktı. Grup daha sonra Gümüşdere Mezarlığı’na giderek Oğuz Murat Aci’nin mezarı başına en sevdiği tuzlu krakerleri bıraktı. Aci’nin annesi Pervin, babası Özer ve eşi Şükrüye Aci da mezarlık ziyaretine katıldı.

Acılı anne Pervin Aci, mezarlığa kadar gitti ancak oğlunun mezarını ziyaret edemedi. Eylem Tok’a seslenen Pervin Aci, “O da alsaydı yavrusunu bizim konvoya katılsaydı, hiç kimse bir şey demezdi. Türkiye Cumhuriyeti’ne teslim olsun. Ben hala oğlumun mezarına gidemedim. Ben de oğlumun mezarına gideceğim, müjdeleyeceğim. Diyeceğim ki oğlum sana vuran teslim oldu” ifadelerini kullandı.

Oğuz Murat Aci’nin arkadaşı Selahattin Çobanoğlu ise, “Bu olayda, taksirle ölüme sebebiyet, cinayet, gasp, delil karartma dahil, firara kadar uzanan bir suç zinciri bulunmaktadır. Oğuz kardeşimizin bir annesi ve bir babası, dünya güzeli bir evladı ve kendisini bekleyen bir eşi vardı. Ancak şımarık ve sosyopat bir birey tarafından hayattan koparıldı. Oğuz ailen de davan da adaletinin tecellisi de bize emanettir kardeşim” şeklinde konuştu.