Okul Kayıtları ve Ücretlerdeki Farklılıklar

Özel okullarda kayıt telaşı

Okullar Puan Sıralamasına Göre Kayıt Listelerini Açıkladı

Önkayıt dönemini 29 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında tamamlayan okullar, 2 Temmuz akşamı kontenjanlarına göre puan sıralaması yaparak yedek ve asil kayıt listelerini açıkladı. Adaylar ve velileri ise dün sabahın erken saatlerinde kaydolmak istedikleri lisenin önüne geldi. Kayıt süreci ilk olarak asil listedekilerin isimlerinin okunması ve okul bahçelerine alınmasıyla başladı. Yedek listede olanların gözü asillerden kaçının okula geldiğindeydi.

Kayıt sürecindeki heyecanlı bekleyişin sınav kadar gergin ve stresli geçtiğini söyleyen velilerle adaylar yaşadıkları deneyimleri paylaştı. Serkan Özköy, 484 puanla Sankt Georg Avusturya Lisesi Ticaret’e asil listeden kayıt yaptıran ilklerden biriydi. Kayıt sonrası mutlu olduğunu belirten Ali Sarp Özköy, Bursa’dan gelerek güzel bir eğitim dönemine başlayacağını ifade etti. Öykü Ada’nın 483 puan almasının ardından yedek listelerde bulunan Hülya Açıkgöz, kayıt sürecinin sınav kadar zor ve gergin olduğunu aktardı. Mine Uncu Görgen ise 484 puanla Amerikan Robert Lisesi, Alman Lisesi ve Sankt Georg Avusturya Lisesi’nde yedek listelerde olduklarını ve yüksek fiyatların bu durumu etkileyebileceğini belirtti.

Ücretlerde Makas Açıldı

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Cem Gülan, ücretlerdeki makas açıklanarak, “Bakıyorsunuz hazırlık sınıfı 900 bin TL olan bir okulun son sınıfındaki öğrencinin ödediği ücret 300 bin TL. Ücretlerde makas açıldı. Bence okullar puanlarını biraz düşürürler” açıklamasında bulundu.

Hazırlık Sınıfı Fiyatları

– İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi: 982.335 TL
– SEV Amerikan Koleji Özel SEV Lisesi: 975.000 TL
– Notre Dame de Sion Fransız Lisesi: 953.180 TL
– Özel Alman Lisesi: 905.000 TL
– Saint Benoit Fransız Lisesi: 890.000 TL
– Sainte Pulcherie Fransız Lisesi: 862.000 TL
– Saint Michel Fransız Lisesi: 833.000 TL
– Özel İzmir Amerikan Koleji: 775.000 TL
– İzmir Özel Saint Joseph Fransız Lisesi: 750.000 TL
– Özel Tarsus Amerikan Koleji: 736.000 TL