Olası Afetlerde İş Birliği Toplantısı

Afetlere karşı güç birliği... 14 büyükşehir belediyesinden koordinasyon toplantısı

Olası Afetlerde İş Birliği ve Dayanışma Toplantısı Gerçekleştirildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP PM Üyesi Baran Bozoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de aralarında bulunduğu siyasiler ve bürokratlar, olası afetler öncesinde ve sonrasında gerekli iş birliği ve dayanışmayı sağlamak amacıyla bir koordinasyon toplantısında bir araya geldi.

Bilimin Işığında Kriz Yönetimi Tartışıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye’de kriz yönetimi yerine risk yönetiminin önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu süreçte bilimin rehberliğinde hareket etmeliyiz.” dedi. Ayrıca, deprem gibi doğal afetlerin zararlarını azaltmak için alınması gereken tedbirler konusunda çaba göstereceklerini belirtti.

Gökan Zeybek ayrıca, CHP’li 14 Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğine vurgu yaparak, “2024’e kadar birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan İş Birliği Çağrısı

Toplantının açılış konuşmasını yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, doğal afetlerin artmasının nedenlerini anlatarak, “Doğa insan tarafından korunmadığında felaketlere neden oluyor.” dedi. Karalar, yangın mücadelesinde birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Hızlı ve doğru müdahale felaketlerin zararını azaltacaktır.” şeklinde konuştu.

Zeydan Karalar ayrıca, Adana’nın depreme karşı dirençli hale getirilmesi gerektiğini belirterek, “Depreme hazırlıklı olmalıyız.” ifadelerini kullandı ve CHP’li Belediyelerin iş birliğinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den Hazırlıklı Olunması Çağrısı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bölgede yaşanabilecek doğal afetlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini belirterek, “6 Şubat depremlerinden sonra belediyelerin önemi bir kez daha ortaya çıktı.” açıklamasında bulundu. Seçer, belediyeler arasındaki iş birliğinin önemine vurgu yaparak, “Halkın yararı için iş birliğine devam edeceğiz.” dedi.