Olimpos’ta Bilim ve Gökyüzü Keyfi!

Antalya'da gökyüzü tutkunları 9’uncu kez Olimpos’ta buluşacak



Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali

Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali 9-11 Ağustos’ta Kumluca’da!

Türkiye’nin en geniş katılımlı sivil gökyüzü etkinliği olan Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali’nin 9’uncusu, Kumluca ilçesindeki Olimpos Antik Kenti’nde 9-11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde, Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Lokman Kuzu, Uzay Bilimleri ve Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Özel gibi uzman isimlerle birlikte birçok astronom, gökbilimci ve astrofotoğrafçı katılacak.

Etkinlik kapsamında gece saatlerinde katılımcılara profesyonel teleskoplar ile yıldızlar, gezegenler, galaksiler ve nebulaları izletilecek. Ayrıca, katılımcılara uzay fotoğrafları çekme deneyimi yaşatılacak ve astronomi, uzay, evren konularında sunumlar ve söyleşiler düzenlenecek. Festival boyunca her saat başı eğitimler verilecek ve gündüzleri de güneş gözlemleri yapılacak.

Kozmik Anafor Astronomi Platformu Başkanı Hilal Fidan, “Bu sene, Türkiye için havacılık ve uzay sanayisi açısından çok önemli bir yıl oldu. Türkiye’nin teknoloji üretim merkezi TUSAŞ tarafından üretilen ülkemizin ilk yerli kapsamlı iletişim uydusu Türksat 6A yörüngeye fırlatıldı. Festivalde bu konularla ilgili uzman isimler bilgilerini paylaşacak” şeklinde konuştu.

Kozmik Anafor Astronomi Platformu kurucusu amatör astronom Zafer Emecan ise, “Festivallerin Türkiye’de astronomi bilimini toplum tabanına ulaştırmak, amatör astronomiye ilgiyi artırmak için çok önemli olduğunu söyledi. Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali, profesyonel astronomlardan zengin bir içeriğe sahip. Bu yıl festival süresince, katılımcılarla yapılacak söyleşiler haricinde uzmanlar tarafından tam 17 sunum gerçekleştirilecek. Bizler, geniş kitlelere astronomiyle tanıştırmaya ve gençlerimizi desteklemeye çalışıyoruz. Profesyonel astronomi ile amatör astronomi bir bütündür” dedi.