Oltu’da Yaşanan Sel Felaketi

Erzurum'u sağanak vurdu: Ev ve ahırları su bastı

Oltu’da Sağanak Yağış Sonucunda Oluşan Sel Felaketi

Oltu ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış, Nügürcük, Çatak ve Merakom mahallelerinde sele neden oldu. Özellikle Çatak Mahallesi’nde büyük zarara yol açan sağanak sonucunda, 4 ev kullanılamaz hale geldi ve 15 ahır ile ekili alanlar zarar gördü.

Çatak Mahallesi’nde meydana gelen selde samanlıklar, kilerler ve elektrik direkleri tahrip olurken, içme suyu hattı ile altyapıda büyük hasar meydana geldi. Ayrıca, bazı vatandaşların çiftçi desteği ile aldığı mazotlar sel sularına kapıldı.

Çatak Mahallesi’nde yaşayan Dağıstan Okçu, sel sonrasında evlerindeki eşyaları kurtarmaya çalıştıklarını belirterek, “Sabahın erken saatlerinde başlayan sağanak yağış kısa sürede etkili oldu ve evlerimizi su bastı. Eşyalarımız çamurun içinde kaldı. Çok şükür can kaybımız yok. Büyük bir felaketti. Sel sularının çekilmesinden sonra eşyalarımızı çıkarıp temizlemeye çalıştık. Son bir ay içinde köyümüzde yaşanan üçüncü sel” şeklinde konuştu.

Yetkililer, hasar tespit çalışmalarına devam ederken, acil yardımların sağlanması için gerekli önlemlerin alındığını belirttiler.