Olumsuz Hava Koşulları Nedeniyle Bazı İllerde Eğitime Bir Günlük Ara

Eğitime olumsuz hava engeli! İşte okulların tatil edildiği il ve ilçeler

Olumsuz hava koşulları, bazı illerde eğitime bir günlük ara verilmesine neden oldu. İstanbul’da, valilik tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, Şile ilçesindeki ilkokul ve ortaokullarda bugün eğitime ara verildiği belirtildi. Valilik, “İstanbul’da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle Şile ilçesinde 20 Kasım Pazartesi günü ilkokul ve ortaokullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Bu karar doğrultusunda, Şile’deki kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli veya kronik hastalığı bulunan personel de 20 Kasım’da idari izinli sayılacaktır” ifadelerini kullandı.

Sakarya Valiliği de, Hendek ilçesinin yüksek bölgelerindeki olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle Dikmen, Aksu, Kurtuluş Karadere, Sümbüllü Kırktepe, Bakacak, Pazarcık, Eskibıçkı, Dede Düzü, Bıçkatik, Hicriye, Muradiye, Akçayır, Esentepe, Harmantepe mahallelerinde taşımalı eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı.

Zonguldak Valiliği ise illerindeki olumsuz hava koşulları sebebiyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü, tüm resmi, özel ve yaygın eğitim kurumlarında bir günlük ara verileceğini duyurdu. Bu süre zarfında, Zonguldak’taki kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

Amasra Kaymakamlığı ise olumsuz hava koşulları sebebiyle resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında bir günlük ara verildiğini duyurdu. Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de 20 Kasım Pazartesi günü idari izinli sayılacağı belirtildi.

Akçakoca Kaymakamlığı, ilçede yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitime bir günlük ara verildiğini açıkladı. Yığılca Kaymakamlığı da buzlanma nedeniyle yaşanabilecek ulaşım sorunlarını dikkate alarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında bir günlük ara verildiğini belirtti. Aynı karara, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ve diğer kamu kurumlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumları da dahil edildi.

Karabük Valiliği, Eflani ve Eskipazar ilçelerindeki kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle taşımalı eğitim ve öğretime 20 Kasım Pazartesi günü bir günlük ara verildiğini duyurdu.

Sinop Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kıyı kesimlerindeki fırtına ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkeziyle Ayancık, Türkeli, Gerze ve Erfelek ilçe ve köylerindeki resmi, özel, halk ve özel öğretim kurumlarında 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitime bir gün süreyle ara verileceği bildirildi. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli olacağı belirtildi.

Diyarbakır’ın Kulp ve Bismil ilçelerinde ise yoğun yağış nedeniyle bir okulda eğitime bugün ara verildiği duyuruldu.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, sürekli yağış ve ilerleyen saatlerde beklenen kar yağışı sebebiyle Adaklı, Karlıova, Kiğı, Yedisu ve Yayladere ilçelerinde 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı. Engelli ve hamile kamu çalışanlarının da aynı gün idari izinli sayılacakları belirtildi.

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise aşırı yağışlar nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim-öğretime bir gün ara verildiği ifade edildi.