Ömer Çelik: FETÖ Elebaşının Ölümü ve Sonrası

FETÖ elebaşı Gülen'in ölümü... AK Partili Çelik: Milletimize ihanet etmiş bir haindi

Ömer Çelik: FETÖ Elebaşının Ölümü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, FETÖ elebaşının hayatını kaybetmesiyle ilgili yaptığı açıklamada “İslam’a, insanlığa, milletimize ihanet etmiş haindi. Bugün vatansız olarak hayatını kaybetti. Yaptığı kötülükler böyle bir şahsın ismini Netanyahu ile yan yana yazdırmıştır.” dedi.

Çelik, “Milli egemenliği çalmak üzere, ordumuza kötülük yapmak üzere bir taşeronluk yaptığını göstermekte. Gülen, ihanet şebekesi ile, hizmet ettiği odaklar ile büyük bir ihanet ve cinayet yaptı. Bütün ihanet ve cinayetleri ile bu dünyayı terk etti. Bütün fiziki unsurları ile kararlılıkla mücadele edeceğiz. Aynı zamanda bu zihniyet ile de aynı güçle mücadele edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Çelik, “Emperyalist güçlerin taşeronluğunu yapmış bir şahıstı. 15 Temmuz sonrası kimler tarafından himaye edildiklerini de gördük. Milli değerleri istismar eden kötülük abidesinin hayatı bu şekilde son bulmuş oldu.” dedi.

Çelik ayrıca, “Netanyahu’ya destek verenler eninde sonunda bunun altında kalacak.” ifadelerini kullandı. “Esas problem bunlara destek veren ve silah temin edenlerdi. Alman dışişleri bakanı talihsiz açıklamalar yaptı. BM adına yapılan açıklamada yeni bir saldırıdan bahsediliyor. Netanyahu insanlığa ait her şeyi hedef almaya devam ediyor. Buna silahla destek verenler eninde sonunda bunun altında kalacaklar. Eninde sonunda bu soykırıma şebekesi insanlık mahkemesinde yargılanıp hak ettikleri cezayı alacaklar.” şeklinde konuştu.

Çelik, “Azerbaycan, Ermenistan, Rusya dışişleri bakanı Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edildi. Net bir şekilde görüldü ki; Türkiye Kafkasya’da barış için kilit rol üstlenen ülkedir.” dedi.

Çelik, “Yeni doğan bebekleri öldüren şebekeye dönük her türlü girişimi yakından takip ediyoruz. Bakanlıklarımız koordinasyon içinde. Bu çetenin ve varsa benzerlerinin tamamen çökertilmesi için güçlü çalışma sürdürülüyor. Bu şekilde çetenin tümüyle kazıyacağımızı ve en ağır cezayı almaları için gayret göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

Çelik, “Özgür Özel’in 29 Ekim Çankaya’da yapılmasın çağrısı” hakkında ise, “Külliye milletin evi olarak yapılmıştır. Özgür Özel’in milletin evine yönelik sözleri son derece yanlıştır. Çankaya yetersiz kalınca Külliye bu ihtiyaçları karşılamaktadır. Sayın cumhurbaşkanımız bazı faaliyetlerini Çankaya’da sürdürmektedir. Katılım çok yüksek oluyor. 29 resepsiyonu yine milletin evi olan Külliye’de gerçekleşecektir.” dedi.

Çelik, “Özgür Özel’in Demirtaş’ı ziyareti” hakkında ise, “Terör örgütü hakkında ne düşündüklerini söylemeleri lazım önce. Terörist başının heykelini kimin bahsettiğini biliyoruz. Hukukun üstünlüğü terörün dışlanmasından geçer. Esas olan bunula ilgili ne söylendiğidir.” şeklinde konuştu.

Çelik ayrıca, “Netanyahu’nun tehditleri” konusunda da açıklamalarda bulunarak, “Büyük İsrail’i istemeleri Türkiye topraklarının bir kısmına musallat olmayı da içermektedir. Bunlar açıkça ortadayken bir tek Türkiye’de muhalefet ‘İsrail bizim için tehdit unsuru değil’ diyor.” ifadelerini kullandı.