Ömer Çelik, Lütfiye Kısacık İlkokulu’nda Oyunu Kullandı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Rakip olabiliriz ama hasım değiliz

Ömer Çelik, Lütfiye Kısacık İlkokulu’nda Oyunu Kullandı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Seyhan ilçesindeki Namık Kemal Mahallesi’nde bulunan Lütfiye Kısacık İlkokulu’nda oy kullandı. Seçmenler ve sandık görevlileri ile selamlaşan Çelik, okuldaki 1072 numaralı sandıkta oy kullandıktan sonra açıklamalarda bulundu.

Çelik, yaptığı konuşmada, “Türkiye, etrafındaki bütün istikrarsızlıklara, dünyadaki bütün problemlere rağmen demokrasinin gücünü ve istikrarını koruyan bir ülke olarak; sandık yoluyla hem genel yönetimi, hem yerel yönetimleri belirleme kabiliyetine sahip bir ülkedir” dedi ve yüksek katılımlı bir seçim temennisinde bulundu.

Seçim sürecinde güvenlik sorunu yaşanmadığını belirten Çelik, “Tüm siyasi partiler, demokratik bir biçimde kampanyalarını yürüttü. Milletin taleplerine uygun olarak siyasi temsil üretme konusundaki kabiliyetlerini sergilediler ama sonuçta karar ve söz milletimizindir. Bütün siyaset kurumunun ve bütün siyasetçilerin sicil amiri aziz milletimizdir” şeklinde konuştu.

Çelik, kampanya sürecinde demokrasinin sağlamlığının bir kez daha görüldüğünü belirterek, “Bugün demokrasimizi ayakta tutan milletimizin iradesi, sandık başına gidiyor. Sandık yoluyla yönetimlerin seçilmesi Türkiye’nin en büyük gücüdür. Sokaklarda büyük bir demokrasi şöleni var. Bütün vatandaşlarımızın oy kullanarak demokrasimize güç vermesi ve bunu dünyaya göstermesi son derece kıymetli” dedi.

Seçimlerin hoşgörüyle tamamlanmasına vurgu yapan Çelik, “Rekabet dönemi olsa da herkesin birbirine saygı göstermesi son derece önemlidir. Türkiye’de kaybeden kimse yok. Biz her zaman kazandıktan sonra yine aynı şuurla bu seçime de bakıyoruz” ifadelerini kullandı.