Ömer Çelik’ten Avrupa’daki Gelişmelere İlişkin Değerlendirme

Son dakika haber: Sokak hayvanları düzenlemesi... AK Partili Çelik: Katliam yasası diye sunulması haksızlık

Ömer Çelik: “Avrupa Özelinde Aşırı Sağın Yükselişi Balansı Bozuyor”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa’daki seçimlerin değerlendirilmesinde yaptığı sunumda, aşırı sağın yükselişine dikkat çekerek, “Demokrasinin dünyanın her tarafında güçlü olmasını savunduğumuz gibi Avrupa’da da güçlü olmasını ifade ediyoruz. Bu bakımdan çeşitli partilerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz” dedi. Çelik, Türkiye ile ilgili çifte standartlara da değinerek, “Gazze’de aşırı sağcıların Müslümanlara yönelik pasifizmde görüyoruz. Aşırı sağın yükselişi gibi bir durum ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.

İsrail’in Gazze’ye Saldırıları Devam Ediyor

Çelik, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları da eleştirerek, “Birinci meselemiz Gazze’dir. İsrail’in güvenli bölgelere bile saldırısı söz konusu. İsrail vahşetini sürdürmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı. Çelik, İsrail’in güvenliği sağlama iddiasının bölgeye tehdit oluşturduğunu belirterek, “ABD’de birçok kişi ayağa kalkacak, Netanyahu’yu ayakta alkışlayacak. Orada yapılan bu hareketin insanlık değerlerini ayaklar altına almak olduğunu tüm dünya görecek” şeklinde konuştu.

Kıbrıs Türk Davasında Yunan Skandalı

Çelik, Kıbrıs Türk Barış Harekatı’nın 50. yılını kutlayarak, Yunanistan’ın Kıbrıs konusundaki tavrını eleştirdi. Çelik, “Yunan Bakanın açıklamasının federal yönde olmadığı, tüm Kıbrıs’ı yutmak olduğu görülmektedir. Ancak bu mümkün olmayacaktır” dedi.

Ötanzasyon Yasası Eleştirisi

Çelik, ötanzasyon (insanın kendi isteğiyle yaşamına son vermesi) yasasına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “Biz burada net bir tutum takınmalıyız. Herhangi bir şekilde sokakta saldırılara uğratılmasına karşı olunmalı. Bizim siyasetimizin değerleri bütün varoluşa saygı, merhamet şeklindedir. Arzumuz sokaklarımızın güvenli hale gelmesidir” şeklinde konuştu.

Biden’ın Adaylıktan Çekilmesi

Çelik, ABD’deki siyasi gelişmeleri de değerlendirerek, “Bu suikast girişimi meselesi son derece tehlikelidir. ABD’deki demokratik kurumlar ile ortaya çıkacak zaaflar tüm dünyayı etkileyecektir” ifadelerini kullandı. Çelik, ABD’deki siyasi tıkanıklığa da dikkat çekerek, “Önümüzdeki birkaç ay ABD’nin seçimleri konuşulacak, biz de buradan takip edeceğiz” dedi.

Özgür Özel’in Açıklamaları

Çelik, CHP Milletvekili Özgür Özel’in açıklamalarını da eleştirerek, “Özel’in açıklamaları Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü sorununu çözeceğiz gibi tarihi bir açıklama olmuştur. Zamanında biz bu meseleleri çözmek için önemli adımlar attık” dedi.

Suriye İle Görüşme Olacak Mı?

Çelik, Türkiye’nin Suriye ile görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Putin’in de bir iradesi söz konusu. Bu dosya üzerinde çalışma devam ediyor. İstihbarat kurumları belli aralıklarla görüşüyor” şeklinde konuştu.