Onursal Adıgüzel, Gezi Parkı Olayları Hakkında İfade Verdi

CHP'li Onursal Adıgüzel 'Gezi' anmasına katıldığı gerekçesiyle ifade verdi

31 Mayıs 2017’de, Gezi Parkı olaylarının anılması amacıyla İstiklal Caddesi’nde düzenlenen yürüyüşe katıldığı gerekçesiyle Onursal Adıgüzel hakkında “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı. Adıgüzel, milletvekilliği dönemi sona erdikten sonra dokunulmazlığının kalkmasıyla birlikte savcılığa ifade vermek üzere çağrıldı.

Bugün avukatı ve parti üyeleriyle birlikte İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Onursal Adıgüzel, Özel Soruşturma Bürosu savcılığına ifade verdi. Ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Adıgüzel, “Gezi Parkı olayları sırasında bir ağacın korunması için toplanan binlerce genç, aslında Türkiye’de alınacak kararların katılımcı bir yönetimle belirlenmesi gerektiğini, bir kişinin tek başına bir parkı değiştirme yetkisi olmadığını dünyaya duyurmuştu. O gençlerden biri de benim. Gezi’nin 4. yılında da milletvekili olarak anma etkinliğine katıldık. Bugün ise yine anma etkinliğine katıldığımız için suçlanıyoruz ve ifade veriyoruz. Ne kadar barışçıl bir eylem olduğu ortadayken, Gezi olayları siyaset malzemesi haline getiriliyor. Bu, toplum vicdanını yaralayan bir durum. İfademizi verdik ve artık bu barışçıl eylemin siyasetin oyuncağı olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Hala Gezi olayları sebebiyle suçsuz yere hapiste olan arkadaşlarımız var. Onların bu siyaset malzemesi durumundan arındırılıp ailelerine kavuşmaları gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle ifade verdik ve bundan sonra kararın adaletin elinde olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Adıgüzel’in avukatı Aysemin Gülmez ise yazılı bir açıklama yaparak, “Müvekkilim Onursal Adıgüzel, 31 Mayıs 2017 tarihinde STK’lar tarafından düzenlenen Gezi’nin yıl dönümü yürüyüşüne katıldığı için hakkında soruşturma başlatıldığından dolayı ifade vermiştir. Müvekkilin Anayasal haklarını kullanarak Gezi’nin yıldönümünde yer almasında herhangi bir hukuka aykırılık bulunmamaktadır ve adaletin tecelli edeceği ve müvekkil hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verileceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.