Örgüt Lideri Ayhan Bora Kaplan Tutuklandı – Gözde Eğlence Mekanlarının İşletmeciliğinde Haksız Ekonomik Çıkar İddiaları

Örgüt liderine kirve sorgusu

Ankara’daki Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Bürosu, örgüt lideri Ayhan Bora Kaplan için gözaltı kararı çıkardı. Aynı zamanda, Kaplan’ın yurtdışına kaçma planlarına da ulaşıldı. Kaplan ve koruması Uğur Pekşen, Esenboğa Havalimanı’ndaki operasyonla birlikte gözaltına alınarak tutuklandı.

Suçlamalarla ilgili sorgusu, Emniyet yetkilileri tarafından 9 saat boyunca yapılan Kaplan, aynı zamanda 29 Ağustos’taki oğlunun sünnet düğününe ilişkin de sorularla karşı karşıya kaldı. Emniyet yetkilileri, Kaplan’a düğüne suç örgütü liderleri Selahattin Yılmaz, Menderes Kutlu ve Necati Arabacı’nın kirve olarak katıldığını, ayrıca ülke genelindeki illegal yapılanmalarla bağlantısı olduğunu söyledi. Kaplan ise bu kişilerin illegal işlerini duymadığını, sadece ortak arkadaşlar aracılığıyla tanıştığını ve yılda bir kez bile görmediğini belirtti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 29 kişilik şüpheliler grubundan 14 kişinin tutuklandığını, 15 kişinin adli kontrolle serbest bırakıldığını ve 13 kişinin firari olduğunu açıkladı. Soruşturmanın gizliliğini ihlal eden kamu görevlileri ve diğer kişiler hakkında da soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Soruşturma dosyasına göre, Kaplan çetesinin amacı gözde eğlence mekanlarının kontrolünü ele geçirmekti. Öncelikle, mekanın vale, otopark ve dış güvenlik işlerini üstlenerek kendilerini kabul ettiriyorlardı. Ardından belirli oranda hisse sahibi olup, örgütün baskıcı gücünü kullanarak işletmeyi tamamen ele geçiriyor ve mekanların işletmesini devrederek haksız ekonomik çıkar elde ediyorlardı.

Bir büfeci olan E.D., Kaplan ve çetesi tarafından darp edilerek dört dişi söküldüğünü dile getirdi. Ayrıca, E.D. telefonla Ayhan tarafından aranıp dişlerini yaptırmadıysa para göndermesi istendiğini iddia etti. Müşteki Ceyhun T. ise çete üyeleri hakkında yaptığı şikayetlerin sonuçsuz kaldığını belirterek, organize şubenin kendisini uzlaşmaya ikna etmek için çaba sarf ettiğini söyledi.