Orman Yangınları İzmir’de Kontrol Altına Alındı

Ciğerlerimizi ellerimizle yakıyoruz... Büyük orman yangınlarından biri izmaritten diğeri hobi bahçesinden




Orman Yangınları Kontrol Altına Alındı

İzmir ve Çevresindeki Orman Yangınları Söndürüldü

İzmir’in Selçuk, Çeşme ve Menderes ilçelerinde çıkan yangınlar, şiddetli rüzgârın etkisiyle geniş bir alana yayıldıktan sonra havadan ve karadan yapılan özverili müdahalelerle dün sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Yangınlar sonucunda Selçuk’ta 3 bin 500 dönüm, Menderes’te ise 1500 dönüm alan zarar gördü. Ayrıca Muğla Milas’ta çıkan yangın ise büyümeden söndürüldü.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada, “Menderes yangınıyla alakalı bir hobi bahçesinden çıktığını söylemiştik, ilgili kişiler gözaltında. İzmir’de 6 büyük yangın vardı. İrili, ufaklı birçok yangın çıktı. Biri Çeşme’deydi. Çeşme yangını, sigara izmaritinden çıkmış maalesef. Bu kişi de burada gözaltında. Bu konunun telafisi yok. Bunları engellemek adına çok yoğun bir mücadele oluyor. Dolayısıyla hassas olunması ricamız. Özellikle önümüzdeki hafta Ege Bölgesi’nde çok yoğun ve şiddetli bir rüzgâr uyarısını da dikkate alarak, hava sıcaklıklarının yükseldiğini de göz önünde bulundurarak vatandaşlarımızdan mutlaka özen göstermelerini istirham ediyoruz” dedi.

Bakan Yumaklı ayrıca, “Herkesin anlayışına, vicdanına ve insafına bırakıyorum. Yangın oluşturacak çok basit, küçücük bir ateşin bile çok büyük sonuçları olabileceğini lütfen unutmayalım. Hafta sonları olabilir, hafta içi olabilir, piknik, mesire yerlerinde belirtilen kurallara mutlaka uyalım. Girişi yasak olan, risk sebebiyle yasaklanmış olan alanlara girilmemesine özellikle riayet edelim. Bu çok önemli” şeklinde uyarılarda bulundu.