Orman Yangınları Kontrol Altına Alındı

İki günde sekiz aktif yangın... Alevlerle nefes kesen mücadele

İZMİR’DEKİ YANGINLAR SABAH SAATLERİNDE KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir’in Urla ilçesi Balıklıova Mahallesi’nde bir sitenin arkasında makilerle kaplı bölgede çıkan yangın, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle dün öğle saatlerinde kontrol altına alındı. Benzer şekilde Çeşme ilçesine bağlı Ildır Mahallesi Günkent mevkisinde başlayan yangın da müdahaleler sonucu kontrol altına alındı. Menderes ilçesi Şaşal Mahallesi yakınlarında çıkan orman yangınına ise gece boyunca ekipler müdahale etti ve havadan müdahaleye başlandı. İzmir’deki tek devam eden yangın olan Menderes yangını da ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Bolu’nun Göynük ilçesine bağlı Bekirfakılar köyü mevkisindeki yangın ise hızla yayılarak çevredeki köylere zarar verdi. 23 kentten gelen ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Yeniköy, Çaylak, Bekirfakılar ve Umurlar köylerinde yaşayan 490 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. 1357 personelin katılımıyla aralıksız sürdürülen söndürme çalışmaları sonucunda yangın kontrol altına alındı.

Manisa’nın Gördes ilçesi Boyalı Mahallesi yakınlarındaki orman yangınına müdahale sürerken, ilçenin üç farklı mahallesinde yangınlar çıktı. Bu yangınlara toplam 361 personel ile müdahale edildi. Gördes ve Salihli ilçelerinde yapılan tahliyeler sonucunda yangınlar kontrol altına alındı.

Aydın’ın Bozdoğan ilçesi Alhisar Mahallesi yakınlarındaki orman yangınında evlere ve ahırlara zarar verildi. Alevler nedeniyle hayvanlar da zarar gördü. Muğla’nın Kavaklıdere ilçesine de sıçrayan yangınlar için ekipler yoğun çaba sarf etti ve tedbir amaçlı tahliyeler gerçekleştirildi. Orman yangınlarına müdahale eden ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Uşak’ın Eşme ilçesi Dereli köyü mevkisinde başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Yer ve hava unsurlarının müdahalesi sonucunda yangınlar kontrol altına alındı. Yangınla ilgili 5 kişi tutuklanırken, diğer şüphelilerin arandığı bildirildi.

Orman ve Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınlar hakkında verdiği açıklamada kontrollerin sağlandığını belirtti. Yumaklı, “Güne güzel haberlerle başlamak memnuniyet verici. Çok şükür yangınların kontrol altına alındığını bildirmek istiyorum. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu. Topyekûn mücadeleye vurgu yaparak, Orman Genel Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti.