Osmangazi’de Kapkaç Olayı: İş Adamı ve Arkadaşı Gözaltında

İş insanının 58 bin avroluk 'kapkaç' oyunu: Eşinden saklamak için kurgulamış

Osmangazi’de Gerçekleşen Kapkaç Olayı Çözüldü: İş Adamı ve Arkadaşı Gözaltına Alındı

Osmangazi ilçesinde yaşanan olayda, 15 Ekim tarihinde C.K. adlı iş adamı Bursa Uluslararası ve Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınında kapkaça uğradı. İş adamı polise verdiği bilgide, İstanbul’a iş anlaşması için giderken motosikletli bir kişinin kendisinden 58 bin avro içeren çantasını kapkaç yöntemiyle çaldığını belirtti.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri olayı araştırırken güvenlik kameralarını inceledi. Yapılan çalışmalar sonucunda, motosikletlinin terminale doğru geldiği ve C.K’nin onu takip ettiği tespit edildi. Şüphelerin artması üzerine soruşturma derinleştirildi ve İ.M.A. adlı şahsın, C.K. ile 15 yıllık arkadaş olduğu ortaya çıktı.

C.K’nin sanal kumar borcunu eşinden saklamak için arkadaşıyla planladığı “kapkaç” olayı nedeniyle, “suç uydurma” suçlamasıyla iki arkadaş gözaltına alındı. C.K, polise verdiği ifadede 1 milyon liranın üzerinde borcu olduğunu itiraf ederek, bunu eşine söyleyemediği için bu yola başvurduklarını açıkladı. İ.M.A. ise C.K’nin ricasını kıramadığı için plana dahil olduğunu belirtti.