Osmangazi’de Kavgaya Dönüşen Buluşma Sonrası Tutuklama ve Yaralama Davası

Bursa'daki dehşette kendisini sakat bırakan arkadaşının tahliyesini istedi

Olay, Osmangazi ilçesi Hürriyet Mahallesi’nde yaşandı. Emre Kara, eski kız arkadaşıyla ilişkisi olduğunu düşündüğü Ahmet Can D.’yi, saat 01.00 sularında pazar alanında buluşmaya davet etti. Ancak konuşma hızla tartışmaya ve kavgaya dönüştü. Emre Kara, belinde sakladığı baltayı çıkararak Ahmet Can D.’ye “Sen yanlış bir insansın. Bana çok büyük haksızlık yaptın. Ben bunu hak etmiyordum” diyerek saldırdı. Ahmet Can D., kafasından yara aldı ve sağ elindeki üç parmağı ciddi şekilde kesildi. Kalabalığın araya girmesiyle Emre Kara olay yerinden uzaklaştırıldı ve yaralanan Ahmet Can D. bayıldı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Ahmet Can D.’nin parmakları ameliyatla dikildi. Parmaklarında his kaybı olan Ahmet Can D. tedavi sonrası taburcu edildi.

Olayın ardından gözaltına alınan Emre Kara, mahkeme tarafından tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Emre Kara hakkında, Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Kasten yaralama’ suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Duruşmada Ahmet Can D. da hazır bulundu ve ifade verdi. Ahmet Can D., arkadaşı Emre Kara’dan şikayetçi olmadığını belirterek, “Emre kesinlikle cezaevinde yatmayı hak etmiyor. Aramızda ufak bir yanlış anlaşılma oldu. Onu affettim ve artık şikayetçi değilim” dedi.

Emre Kara ise suçlamaları kabul edip, Ahmet ile kız meselesi yüzünden anlaşmazlık yaşadıklarını söyledi. Kendisini baltayla korkutmak istediğini ancak nasıl yaralandığını hala anlamadığını ifade etti. Emre Kara, savunmasında bir süre önce Bursa Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğünü ve akıl sağlığının kontrol edilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Emre Kara’nın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na sevk etti ve tutukluluk durumunun devamına karar verdi.