Osmangazi’de Vahşi Cinayet: Alzheimer Hastası Kadının Cinayet Zanlısı Oğlu Annesiyle İntikam Planı Yaptı

Sevgilisini 7 kurşunla yaralamıştı! Dehşet evinden kan donduran detaylar

22 Haziran’da Osmangazi ilçesinde bulunan Küplüpınar Mahallesi’ndeki bir evde korkunç bir olay meydana geldi. İlyas Sarıkaya, Alzheimer hastası annesi A.S. ve sevgilisi F.O. ile birlikte yaşamaktaydı. Bu olayda, Sarıkaya’nın arkadaşı Recep Özaslan’ı evine çağırdığı iddia edilmekte. Sarıkaya’nın uyuşturucu etkisi altında olduğu söyleniyor ve sevgilisiyle ilişkisi olduğunu düşündüğü Özaslan’ı tabanca ile vurduğu ortaya çıktı. Ardından, ağır yaralanan Özaslan’a acı çekmemesi için 2 kez daha ateş etti. Özaslan, beline ve göğsüne isabet eden kurşunlar sonucu hayatını kaybetti. Sarıkaya daha sonra sevgilisi F.O’ya aynı silahla ateş açtı ve vücuduna 7 kurşun isabet etti. Üstelik, Sarıkaya 21 gün boyunca yaralı olan F.O’ya cinsel saldırıda da bulundu.

Bu olay halk arasında konuşulmaya başlandı çünkü F.O.’nun annesine yazdığı bir mesaj yardımıyla kurtarıldı. Özaslan’ın cesedinin kokması, komşuları rahatsız etti ve bu durum polis ekiplerinin olay yerine gitmesine neden oldu. Sarıkaya, eve gelen polisleri silahla tehdit ederek sevgilisini pencereden gösterip, sorun olmadığını söyleterek geri gönderdi. Gerçekler, F.O.’nun 12 Temmuz’da, Sarıkaya’nın unuttuğu telefonunda annesine mesaj yazarak yardım istemesiyle çıktı ortaya. F.O., mesajında “Odada ceset var. Telefonum dinleniyor. Diafon açık, mesaj yazma. Bana 8 el ateş edildi. Yaralıyım. Polisi görürse beni öldürecek. Onu para ile kandırıp, evden çıkartın ve sonra beni alın” dedi. F.O.’nun annesi bu mesajı alınca hemen polise başvurdu ve şikayette bulundu. Polis, yaralı olan F.O. ile mesaj yoluyla iletişime geçti.

Sarıkaya’yı, F.O.’nun annesinin evinden para almak için eve yönlendirdi. F.O.’nun annesinin evine yaklaşırken polis ekiplerini gördüğünde silahını çekerek tehdit etti. Ancak, polis ekipleri onu etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Eve giden ekipler, F.O.’nun ağır yaralı halde olduğunu ve cesedin kokmaya başladığını gördü. F.O. acilen hastaneye taşındı ve Özaslan’ın cesedi ise otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Çevredeki kişilerin cep telefonu kamerasıyla kaydedilen anlarda, F.O. ve Özaslan’ın cenazelerinin eve çıkarıldığı görülebilmektedir.

Olay yeri incelemesinde, Sarıkaya’nın F.O’yu öldürmek için üzerine yastık bastırdığı ortaya çıktı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, binada oturan Enis Aydemir’in ifadesine göre, Sarıkaya’nın F.O’yu yastıkla susturmak için silahın üzerine bastırdığı ve bu nedenle silah sesi duyulmadığı belirlendi. Aydemir, eve gittiğinde kurşun delikleri olan bir yastık gördüğünü ve silah sesi duymadığını ifade etti. Ayrıca, Sarıkaya’nın daha öncesinde ‘uyuşturucu kullanma’ ve ‘kasten yaralama’ gibi 11 farklı suçtan kaydının olduğu öğrenildi. İlyas Sarıkaya hakkında ‘kasten öldürme’, ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘silahlı yağma’, ‘nitelikli cinsel saldırı’ ve ‘ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma’ suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.