ÖSYM’nin Düzenlediği YKS TYT Başlıyor!

YKS bugün yapılıyor... 3 milyonun kader sınavı

ÖSYM Tarafından Düzenlenen YKS’nin İlk Oturumu TYT Bugün Başlıyor

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün saat 10.15’te gerçekleştirilecek.

Sınavda adaylara, Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde 20, temel matematik testinde 40, fen bilimleri testinde 20 olmak üzere toplam 120 soru sorulacak ve adaylara 165 dakika süre verilecek.

Adaylar, giriş belgesi ve fotoğraflı ve geçerli kimlikleri ile saat 10.00’dan önce sınav binalarına gelmeliler, aksi takdirde girişleri sağlanmayacak.

63 Bin Personel Görev Alacak

Sınav evrakını taşıyan nakil araçları ve sınav merkezlerine ulaşım ile YKS’nin bitiminde merkezlere dönüşün güvenliği, emniyet müdürlükleri ile jandarma komutanlıklarınca koordine edilecek. Sınav güvenliğini sağlamak amacıyla toplamda 63 bin 463 emniyet personeli görevlendirilecek.

Nüfus Müdürlükleri Hizmette

Adaylar, sınava giriş belgeleri ve fotoğraflı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartlarını yanlarında bulundurmalıdır. Kimliğini kaybeden adaylar için İl veya ilçe nüfus müdürlükleri bugün 07.00-17.00 saatleri arasında, yarın ise 07.00-15.30 saatleri arasında hizmet verecektir. YKS’nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) yarın saat 10.15’te uygulanacak. Üçüncü oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise yarın saat 15.45’te başlayacak.