Oto Tamircisine Dolandırıcılık Operasyonu

Oto tamircisine 10 milyonluk tuzak: Sıfır otomobil almak isterken 15 yıllık arkadaşı tarafından dolandırıldı



Cevizlibağ’da Oto Tamircisine Dolandırıcılık Operasyonu

Cevizlibağ’da Oto Tamircisi Dolandırıcılık Mağduru

Cevizlibağ’da oto tamirciliği yapan Mevlüt Gündoğdu, iddiaya göre; 15 yıllık arkadaşının indirimli sıfır otomobil yalanıyla dolandırıldı. Gündoğdu, eşi bir otomotiv şirketinin satış biriminde çalışan arkadaşının, piyasa değerinin altında sıfır araç sahibi olacağını söylemesi üzerine yakın çevresinin de araç almasına vesile oldu. Aradan geçen aylar içerisinde araçların teslim edilmemesi üzerine davacı olan Gündoğdu, zararının 10 milyon liraya ulaştığını belirtti.

Mevlüt Gündoğdu, “Benim 15 yıllık arkadaşımdı. Eşi de ünlü bir otomobil firmasında satış bölümünde filo bölümünde çalışıyordu. Bize filo üzerinden indirimli araç vermek vaadiyle, ’50 bin lira aşağı sıfır bir araca sahip olursunuz’ diye, bize böyle bir teklifle geldiler. Biz de bu teklifi değerlendirdik, mantıklı geldi. Kendisini de 15 yıldan beri tanıdığımız için, sonuçta ailemize de girip çıktığı için bir güven oluştu. Biz de güvendik, bunlar bizi dolandırmazlar dedik ama işin içeriği maalesef öyle değilmiş.” şeklinde konuştu.

Bu olayla ilgili avukat Kürşat Ömer Karaman, “Mağdurlardan Mevlüt Gündoğdu tarafımıza başvurdu, anlattığı şekilde dolandırıldığını bize izah etti. Biz de evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık eylemlerinden Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Yargılama halihazırda Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam etmekte.” açıklamasında bulundu.