Otoparkta Ceset Bulunan Kadın Haber Manşeti

Abla katiline en ağır ceza istendi

İstanbul Ataşehir’de Otoparkta Ceset Bulundu

İstanbul Ataşehir’de bulunan Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi otoparkında, 11 Kasım 2023 tarihinde saat 14.00 sularında yapılan asfaltlama çalışmaları sırasında, uzun süredir park halinde olan bir otomobilin yanına giden güvenlik görevlileri, içinde bir ceset olduğunu fark ederek hemen polise haber verdi. Polis ekipleri yaptıkları incelemede, otomobilin sağ koltuğunda üzeri örtülmüş ve bir otomobil radyatörüyle gizlenmeye çalışılmış bir kadın cesediyle karşılaştı. Cesedin, yerel televizyon kanallarında sunuculuk yapan Işıl Deniz Palabıyıklar’a (41) ait olduğu belirlendi.

Olayla İlgili Gözaltına Alındı

Işıl Deniz Palabıyıklar’ın kardeşi olan ve bir inşaat şantiyesinde şef olarak çalışan 39 yaşındaki Işın Miraç Palabıyıklar’ın, ablasını ölüme terk ettiği tespit edildi. Ayrıca Işın Miraç Palabıyıklar’ın, cesedi kontrol etmek için 3 kez hastaneye geldiği öne sürüldü. Bu nedenle Işın Miraç Palabıyıklar 11 Kasım 2023 tarihinde tutuklandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Işın Miraç Palabıyıklar’ın, ‘kardeşi kasten öldürmek’ ve ‘kişinin malını koruyamayacak durumda olmasından veya ölmesinden yararlanarak hırsızlık’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istenmektedir.

Şüphelinin İfadeleri

Işın Miraç Palabıyıklar, iddianameye yansıyan ifadesinde olayı şu şekilde anlattı: “Arabada ablam ile eski meseleler üzerine tartışırken, ablamın sürekli konuşması beni çileden çıkardı. Korkutma amaçlı olarak babama ait ruhsatlı tabancayı çekerek ablamı susturmayı planlamıştım. Ancak elim titreyince tabanca ablamın sol omzuna ateş aldı. Bu olay kazayla gerçekleşmiştir.”