Özcan Uslu: Gülleri Toprak Yoluyla Zarar Gördü

Güllerinin kuruduğunu söyleyip yolu kapattı... 'Büyük zarardayım'

Özcan Uslu’nun Güllerine Toz Tezahüratı

Eğirdir’e bağlı Sevinçbey köyünde çiftçilik yapan Özcan Uslu, arazisinden geçen toprak yolun güllerine zarar verdiğini iddia ederek, bölgedeki mermer ocağına giden yolu taş ve odunlarla kapattı. Uslu, ailesiyle birlikte yolu keserek, araçların geçişine engel oldu.

Olay yerine çağrılan jandarma ekipleriyle mermer ocağı çalışanları ve yetkilileri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Uslu, elindeki İl Özel İdaresi ve mahkeme kararını göstererek yolu açmayacağını belirtti. Kendi açıklamasında Uslu, araziyi 2020 yılında İl Özel İdaresi’nden ihaleyle kiraladığını ve yolu mermer ocağı sahiplerinin kafalarına göre açtığını iddia etti.

Uslu’nun sözleri şöyle devam etti: “Mahkeme gülleri yüzde 70 oranında tozların kuruttuğunu söyledi ve davayı kazandım. Şu anda yolu tekrar kestim, bana resmi bir evrak sunmuyorlar. Mahkeme kararıyla yolu açtırdılar, üst mahkemeye müracaat ettik, bu kararı bozarak bana hak verildi.”

Elindeki belgelerle durumunu savunan Uslu, mermer ocağı işçileri ise yollarının açılarak işe gitmek istediklerini ifade etti. Ancak görüşmeler sonucunda anlaşma sağlanamayınca işçiler bölgeden ayrıldı.

Özcan Uslu’nun 140 dönümlük gül bahçesinden bu sene 7 ton gül alabildiğini ve yaşadığı zararın büyük olduğunu belirttiği olay, çözüm bulunamadan sona erdi.