Özel Halk Otobüsünde Engelli Vatandaşa İlgisizlik Olayı

Otobüs şoförünün engelli vatandaşa yaptığı saygısızlığa belediyeden ceza

Başkent’te Özel Halk Otobüsleri Birliği, şehit yakınları, gaziler, emniyet ve basın mensupları hariç ücretsiz ve indirimli bilet kullanan yolcuları, ayın ilk 4 günü hariç taşımama kararı aldı. Ancak, Çimşit-Bağlıca-Koru metro istasyonu hattında sefer yapan bir özel halk otobüsünde yaşanan bir olay, tartışmalara neden oldu.

Otobüsün şoförü, durakta bekleyen ve araca binmek isteyen engelli bir vatandaşı almayı reddetti. Şoför, engelli vatandaşa şu şekilde konuştu: “İn aşağıya, şimdiye kadar binmediğin kadar binseydin, sen bir de sağlıklı olsaydın, ne yapardınız bize?” Bu anlar, bir cep telefonu kamerasıyla kaydedildi ve sosyal medyada hızla yayıldı.

Sosyal medyada paylaşılan bu görüntülerin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi, şoföre ceza uyguladı ve otobüs parka çekildi. Belediye tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Bu süreci titizlikle takip ediyoruz. Bugünkü haberde yer alan halk otobüsü parka çekildi ve cezai işlem uygulandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, kanunları uygulamak ve otobüsleri denetlemek konusunda kararlıdır.”