Özel Konvoyla Gerçekleşen Erdoğan-Özel Görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 yıl sonra CHP'ye ziyaret: 12. katta 1.5 saat sıcak görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile gerçekleştirdiği görüşme için özel bir konvoyla geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile buluşmak üzere farklı bir konvoy tercih etti. Saat 16.00’da gerçekleşmesi planlanan randevuya tam zamanında ulaşan Erdoğan, daha az aracın yer aldığı bir konvoy ile saat tam 15.59’da geldi. İlk görüşmede AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ile aynı araçla gelen Erdoğan’ı, CHP İstanbul Milletvekili emekli Büyükelçi Namık Tan ile birlikte, Özel, makam aracının kapısında karşıladı.

Özel ve Erdoğan binanın önündeki merdivenleri tırmanarak gazetecilere tokalaşarak görüntü verdikten sonra görüşmenin gerçekleşeceği 12. kattaki makam odasına çıktılar. Erdoğan’a İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Dış Politika Başdanışmanı Çağatay Kılıç da eşlik etti. Ancak görüşmeye sadece Elitaş katıldı.

Özel ve Erdoğan, “ikiz” koltuklara oturdu

Görüşme sırasında Erdoğan ve Özel, “ikiz” koltuklara, görüşme notlarını tutan Elitaş ve Tan ise öndeki üçlü koltuklara oturdu. Özel, Erdoğan’ın makam aracını Genel Merkez kapısında karşıladı.

Erdoğan’ı Özel, “Oturma düzeni gibi tartışmaların görüşme içeriğinin önüne geçmemesi” yönündeki talimatı üzerine, öncesinde oturma düzenini planlayarak parti kalem görevlileri ile Cumhurbaşkanlığı protokol görevlileri arasında görüşmeler yapıldığı öğrenildi.

Görüşmenin ardından CHP Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan Türk Bayrağı asıldı. Erdoğan’ın ziyareti nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alınırken, görüşme sırasında gündeme gelen önemli konular arasında asgari ücret, emekli maaşları, çay ve hububat üreticileri, atanmayan öğretmenler, staj ve çıraklık mağdurları, yüksek kira maliyetleri ve depremzedelerin sorunları olduğu belirtildi.

Özel, ekonomik beklentilerin karşılanması için adaletli bir vergi sistemi talep ederek, Meclis’in tüm siyasi partilerin katılımıyla çalıştırılmasını önerdi. Görüşme süresi 1 saat 30 dakikayı bulurken, gelecekte yeni bir görüşme olup olmayacağı hakkında net bir açıklama yapılmadı.

Fotoğraflar: Selahattin SÖNMEZ