Özel Okulda Yaşanan Şiddet Olayı Mahkemeye Taşındı

Özel okulda müdür, öğrencisini merdivenden iterek yaraladı... 'Para vererek çocuğumu darbettirdim'

Antalya’da özel bir okulda yaşanan bir olayda, sınıf öğretmeni Ebru Baloğlu’nun kızı A.N.B.’yi kaydettirdiği okulda şiddet gördüğü ortaya çıktı. Ebru Baloğlu, Mart ayında kızının vücudunda morluklar fark etti ve kızının ne olduğunu sorduğunda, okul müdürü T.Ç. tarafından merdivenden itildiğini öğrendi. Baloğlu, kızını hastaneye götürdü ve darp raporu aldı. Yaşananları polise bildiren Ebru Baloğlu, okul idaresi ile yaşadığı sorunları anlattığı ifadesinde, T.Ç.’nin kızını iteklediğini ve olaya gülerek yanıt verdiğini söyledi.

Okul müdürü T.Ç. ise polise verdiği ifadesinde, sınıfta sınav yapılırken dikkatin dağılmaması için öğrencileri bahçeye çıkarmak isterken olaya müdahale ettiğini ve A.N.B.’yi yere düşerken gördüğünü belirtti. Kendisinin kimseyi darbetmediğini ve olaya gülmediğini savunan T.Ç., 52 yıllık bir öğretmen olduğunu belirtti.

Savcılığın yaptığı soruşturma sonucunda, T.Ç. hakkında kasten yaralama suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Savcılık, T.Ç.’nin kamuda görevli olduğunu belirterek suçun işlendiği anlaşıldığı ifadelerini kullandı. Aynı zamanda T.Ç.’nin kamu görevinden mahrum bırakılması ve cezanın artırılması talep edildi.

İlk duruşmada Ebru Baloğlu, kızı A.N.B., tanıklar ve avukatı Semra Yıldız hazır bulundu. Ancak sanık T.Ç. duruşmaya katılmayınca duruşma ertelendi.

Ebru Baloğlu, kızının hala travmayı atlatamadığını ve büyüklerden korktuğunu dile getirerek, özel okula gönderip para vererek çocuğunu darbettirdiği için pişman olduğunu ifade etti. Ayrıca, istenen cezanın yetersiz olduğunu belirten Baloğlu, başka çocukların da mağdur olmaması için şikayetçi olduğunu söyledi.

Avukat Semra Yıldız ise T.Ç. hakkında 3 yıla kadar hapis talep edildiğini ve sanığın daha önceden suç işlemediğini dikkate alarak hükmün açıklanmasının geri bırakılabileceğini belirtti. Yıldız ayrıca, eğitimcilerin yeterli eğitim almadığı durumlarda çocukların bu şekilde mağdur edildiğine dikkat çekerek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın T.Ç. hakkında kınama cezası verdiğini söyledi ve bu tür olayların tekrarlanmaması gerektiğini vurguladı.