Özgün Basketbol Gelişim Merkezi İstanbul’da açıldı

İstanbul tarih sanat ve sporun başkenti olacak

İstanbul Zeytinburnu’nda Basketbol Gelişim Merkezi Açıldı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Zeytinburnu’nda gerçekleşen Basketbol Gelişim Merkezi’nin açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Bugün sizlerle muhteşem bir spor tesisinin açılışı vesilesiyle bir aradayız. İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliğini sporla buluşturacak bir eseri daha şehrimize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Zeytinburnu’nda yükselen Basketbol Gelişim Merkezi, sadece bir spor kompleksi değildir. Burası aynı zamanda İstanbul’un dünya spor sahnesinde hak ettiği yere ulaşması için atılan en güçlü adımlardan biridir” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarına göre, Basketbol Gelişim Merkezi, Türk basketboluna büyük katkılar sunacak. Cumhurbaşkanı, “Bu modern merkezin hizmete girmesiyle Türk basketbolu hedeflerine adeta koşar adım gidecektir. Burada kazanılacak zaferlerin, uluslararası platformlarda İstanbul’u ve Türkiye’yi bir spor merkezi olarak tanıtacağına inanıyorum” dedi.

Erdoğan ayrıca, Basketbol Gelişim Merkezi’nin içinde bulunan basketbol lisesiyle ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Burada sporcularımız oynadıkları maçlarla tarih yazacak, destan yazacak, milletçe hepimizin göğsünü kabartan başarılara imza atacaktır. Basketbol Gelişim Merkezi, hem erkek hem de kadın milli takımlarının yanı sıra altyapı takımlarının da yeni evi olacaktır”.

Erdoğan, açılışta gerçekleşen 37’nci Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçıyla ilgili olarak da, “Tam anlamıyla bir vizyon projesi olan bu muhteşem spor tesisinin tüm Türk basketboluna hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Gençlerimizden bu imkânı en iyi şekilde değerlendirmelerini bekliyorum. Merkezimizin açılışını kupa maçıyla yapıyoruz, Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes takımlarımıza şimdiden başarılar temenni ediyorum” şeklinde konuştu.