Özgür Durmuş’un Adana’da Gerçekleşen Dramatik Olayı

Eşini ve onun ailesini katleden cani kocadan akılalmaz savunma: Yemeklerime ilaç koyarak beni delirtmek istediler

Adana’nın Merkez Seyhan ilçesi Barış Mahallesi’nde 3 Mayıs 2023’te yaşanan üzücü olayda, Suriye asıllı Türk vatandaşı olan Özgür Durmuş, evde eşi İptihel Baba ve çocuklarının devlet korumasına verilmesi konusunda çıkan bir tartışma sonucunda cinayet işledi. Tartışma sırasında Durmuş, eşi İptihel Baba (29), kayınvalidesi İnaye Hellak (59) ve bedensel engelli kayınbiraderi Muhammed Baba’yı (28) bıçaklayarak öldürdü, kayınpederi Muhammed Zeki Baba’yı (60) ise yaraladı.

Olay sonrasında tutuklanan Özgür Durmuş hakkında Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapis cezası isteniyor. Duruşmada, tutuklu sanık Özgür Durmuş cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) ile katıldı. Tercüman aracılığıyla savunması alınan sanık Durmuş, “Ben cinayeti işlemek istemedim. Çok pişmanım” şeklinde ifade verdi.

Durmuş, kayınbabası ve kayınvalidesinin kendisini delirtmeye çalıştığını iddia ederek, “Kayınbabam ve kayınvalidem bana ‘senin şerefin yok’ ve ‘deyyus’ gibi hakaretlerde bulundular. Ayrıca yemeğime ilaç koyarak beni delirtmek istiyorlardı. Bundan dolayı ben olay anında kendimde değildim. Ben kendime geldiğimde hemen ambulansı aradım. Suriye’ye de kaçabilirdim ama kaçmadım ve kendim gidip teslim oldum. Cinayeti işlemek istemedim. Çok pişmanım” dedi.

Cumhuriyet savcısı, Durmuş’un eşini, kayınvalidesini ve kayınbiraderini öldürmek suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet, kayınpederini öldürmeye teşebbüs etmek suçundan ise müebbet hapis cezası talep etti. Mahkeme heyeti, sanık Özgür Durmuş’un tutukluluğunun devamına karar verdi ve duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.