Özgür Özel: CHP Başarının Sırlarını Açıklıyor

Özel başkanlara seslendi: Bu bir zafer değil başarı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Başarı, Birçok Faktörün Bir Araya Gelmesiyle Mümkün Oluyor”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Genel Merkez’de yaptığı konuşmada partisinin başarısını değerlendirerek şunları ifade etti: “Bir başarıyı partinin sadece genel başkanına, sadece yöneticilerine, sadece adaylarına, sadece örgütüne, sadece konjonktüre, sadece ekonomiye bağlamak, bu faktörlerden her birine haksızlık olur.”

Özel, kazandıkları başarıyı multifaktöriyel bir süreç olarak gördüğünü belirterek, “Kazandığımız başarı, kimsenin emeğine haksızlık etmemesi gereken, mütevazılıktan asla vazgeçmeyeceğimiz, fakat bu büyük başarıyı da kimsenin örselenmesine izin vermeyeceğimiz önemli bir sürecin ortasındayız” dedi.

Ayrıca, Özel zafer olarak değil görev olarak gördüklerini vurgulayarak, “Seçmen, dört yıl sonra bir karar verecektir. Bu dört yıllık süreçte sınav vereceğiz. O yüzden sabah yataktan kalkarken nefer olarak kalkın” şeklinde konuştu.

Özel, erken seçim çağrılarının ahdin bozulması anlamına geldiğini belirterek, “Seçimden sonra ‘Bu bir genel seçim’ deyip erken seçim çağrısı yapmak bu seçmenle kurduğumuz akdi bozmak demektir” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Erdoğan’a yapacağı ziyaret hakkında da “Toplumdaki kutuplaşmayı kırmak için bir adım atacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Özel, çalıştay öncesinde Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri, gölge kabine üyeleri, il yöneticileri ve belediye başkanlarıyla Anıtkabir’i ziyaret etti.