Özgür Özel: CHP Tüzük Değişikliği Kabul Edildi

Özel’den İmamoğlu çıkışı: Kimsenin insafına bırakmayız

Özgür Özel: “CHP’nin Evlatlarına, Atatürk’ün Askerlerine Merhaba!”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Ankara’da ATO Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 20. Olağanüstü Kurultay’ı açarak yeni tüzüğü ele aldı. Özel, partisinin güncel meseleler ve yeni tüzükle ilgili görüşlerini şu sözlerle paylaştı:

“Son günlerde Sayın İmamoğlu’nun dosyasıyla ilgili çirkin bilgi sızdırmalarıyla Türkiye’de siyaseti dizayn etme çabaları var. Sayın İmamoğlu’nun duruşu partimizin duruşudur; CHP Ekrem İmamoğlu’nun yanındadır. İstanbul’un sevgilisini, partimizin gözdesini kimsenin kem gözlerine emanet etmeyiz. Herkes haddini bilecek.”

Ayrıca, Özel, önceki Genel Başkanlarına yönelik siyasi yasak ve tehditlerin olduğunu belirterek, “Kılıçdaroğlu’na hapisle tehdit edilmeye çalışılıyor. Bu tür çabalara karşı duracağız” dedi.

Kurultayda oy çokluğuyla kabul edilen tüzük değişiklikleri sonrasında konuşan Özel, “Bu tüzük ne benim, ne başkasının kazancıdır. Kazanan CHP’dir” ifadelerini kullandı.

Özel, “Özgüvenli bir siyasetle yürüdük, yürüyoruz, yürümeye devam edeceğiz. Milletin beklentilerini karşılamak için çalışacağız ve halkın iradesini yok sayan politikalara karşı duracağız” diye ekledi.

Üç dönem sınırlamasının kabul edildiği kurultayda, tüzükte yapılan değişikliklerin yanı sıra ön seçimlerde oy kullanma şartları ve kadın- gençlik kotaları da belirlendi. Özel, “Genel Başkan dahil hepimiz ön seçime gireceğiz, milletvekili olmak isteyenler örgütten onay ve destek alacaklar” dedi.

Tartışmaların ardından uzun saatler süren kurultayda tüzük değişikliği kabul edilerek tamamlandı. Ancak, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultaya katılmadığı ve bazı taleplerinin karşılanmamasına tepki gösterdiği belirtildi.