Özgür Özel: CHP’de Cumhurbaşkanı Adaylığını Tartışmıyoruz

Özel’den cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması: Hedefim de niyetim de yok

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Önemli Açıklamalar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün sabah katıldığı Halk TV yayınında partisinin cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili konuşmama talimatı verdiğini belirtti. Özel, “Biz CHP’de partinin yönetimini ele aldık, iktidara geldik, parti bir bütün, bu parti hepimizin, bu partide geçmişte yaptığımız doğruları sürdürmek boynumuzun borcu ama yapılan yanlışları da hep birlikte terk etmemiz lazım” dedi.

Özel, cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin olarak, “Seçimin ertesi günü aday konuşmak; bu potansiyel adayları küstürecek, mevcut adayları başka bir psikolojiye sokacak ve milleti boşu boşuna meşgul edecek bir şey. Benim canıma tak etti. Benim cumhurbaşkanı adayı olmak gibi bir hedefim bir niyetim yok” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı, sokak hayvanlarının korunması konusunda da önemli açıklamalarda bulunarak, “Sokak hayvanlarını uyutma adı altında katletmek olmaz, kabul edemeyiz. Çözüm olarak bir kaynağını durdurmak; ikincisi yerleşim merkezlerindeki köpeklerin kısırlaştırılması ve bir sahiplendirme seferberliğine ihtiyaç olduğunu belirtti. Ayrıca, çamaşır suyu enjekte edip öldürme gibi bir niyet olduğunu ve buna karşı çıkılması gerektiğini vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ü CHP Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Türk ile yapılan görüşmede “Halkın iradesini hiçe sayan kayyum politikasının karşısında olduğumuzun, demokratik siyasetin önündeki tüm engellerin kaldırılması gerektiğinin altını çizdik” açıklamasında bulundu.

Özel, TMMOB 48’inci Genel Kurulu’nda yeni anayasa konusunda da önemli açıklamalarda bulunarak, “Elbette bu ülkenin sivil, demokratik, katılımcı, özgürlükçü bir anayasaya ihtiyacı var ama önce bir mevcuda ne yaptın diye bakarlar” dedi ve mevcut anayasaya uyum gerektiğini vurgulayarak, “Ben anayasa masasına oturmak için sabırsızlanıyorum ama önce oturması gereken bütün muhalefet seçmenleri vardır” şeklinde konuştu.